Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

9 augustus 2019 Nieuws

2 reacties

kittens ter adoptie aanbieden

Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken. 

Houd de kittens lang genoeg bij hun moederpoes 

Het is belangrijk dat kittens voor een bepaalde duur opgroeien bij hun moederpoes. Niet enkel voor hun gezondheid, maar ook voor de geestelijke en sociale ontwikkeling van kittens. Kittens blijven best 13 tot 14 weken bij de moederpoes. Zo hebben ze voldoende tijd om vitaal en zindelijk te worden, en zelf te leren eten. 

Meer lezen …

Opgepast voor oplichters! Let je mee op?

4 oktober 2018 Aanbiedingen

0 reacties

Gratiskittens

Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij!

Iedereen kan op deze website zoekertjes plaatsen. Helaas maken oplichters daar ook gebruik van.

Oplichters bieden raskatten, zoals Perzische katten, ragdoll katten of Britse korthaar katten, zomaar gratis aan. Neem je contact op, dan zeggen ze dat de katten zich (bijvoorbeeld) in Frankrijk bevinden. Je kan ze ophalen of (tegen betaling) laten versturen. Zeg je dat je ze komt ophalen, dan is dit plots niet meer mogelijk. Betaal je om ze te laten versturen, dan ben je je geld kwijt!
Meer lezen …

Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

5 februari 2024 voeding

0 reacties

Royal Canin Kitten Voer

Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende behoeften. Lees daarom snel verder en ontdek welke voeding goed past bij elke levensfase! 

Kitten

Net als een baby is een kitten in het begin van zijn leven afhankelijk van moedermelk of een vervanger. Begin daar dus mee. Er is genoeg kattenmelk te vinden die ze voorziet van de nodige voedingsstoffen. Vanaf ongeveer vier weken kun je langzaamaan beginnen met vast voedsel. Ga dan voor voeding van bijvoorbeeld Royal Canin kitten. Deze bevatten de juiste vitaminen en mineralen. Je kunt dit op het begin zacht maken met kattenmelk om het makkelijker verteerbaar te maken. Vanaf acht weken kun je overstappen op volledig vast voedsel dat voldoende eiwitten, vetten en vitaminen bevat.

Jongvolwassen

Wanneer katten rond de één of twee jaar zijn, kun je ze jongvolwassen noemen. Nu gaat de groei wat langzamer, maar wel blijven ze spiermassa opbouwen. In deze fase heeft dit toch wat meer aandacht nodig dan bij een volwassen kat. Ga bijvoorbeeld voor voeding dat geschikt is
voor alle levensfasen. Dit bevat alle voedingsstoffen die een kat nodig heeft. Geef ze nu ongeveer twee keer per dag eten. Geef ze vooral niet te veel om obesitas tegen te gaan.

Volwassen

Bij volwassen katten is het belangrijk om ze op hun ideale gewicht te houden. Zet ze daarom op een gezond dieet. In deze levensfase hebben ze vaak minder calorieën nodig dan kittens of jongvolwassen katten. Pas de porties vooral aan op de grootte van je kat en op hoe actief ze zijn. Hoe merk je dat je kat op goed gewicht is? Je moet hun ribben gemakkelijk kunnen voelen, maar niet zien. Voel je een laagje vet tussen je vingers en de ribben? Dan is je kat waarschijnlijk te zwaar. Geef ze dan minder of caloriearme voeding.

Senior

Vanaf negen jaar is je kat een echte senior. Door hun vertraagd metabolisme en minder activiteit hebben ze minder calorieën nodig. Maar zorg wel voor voeding met voldoende eiwitten en calcium. Zo houd je hun spieren, botten en tanden gezond. Overweeg ze ook voeding te geven met extra supplementen. Vergeet ze natuurlijk niet af en toe een extra kattensnoepje te geven. Je wilt dat ze goed genieten van hun laatste levensfase.

Zoals je ziet, pas je de voeding van je kat aan op de levensfase waar ze in zitten. Geef ze naast de juiste voeding ook voldoende aandacht. Zo geniet jouw kat van zijn leven en jij ook!

Kittens en hun vacht: hoe zorg je voor een glanzende vacht?

22 september 2023 voeding

0 reacties

Kittens

De vacht van je kitten is hetzelfde als je eigen huid. Een gezonde huid begint van binnen. En zo werkt het precies voor een glanzende vacht. Een glanzende vacht is een teken van een gezonde en blije kitten. Als je merkt dat de vacht van je kitten dof blijft, ook al doe je alles aan voeding en verzorging, dan kan het raadzaam zijn om een dierenarts in te schakelen. De vacht van je kitten is een weerspiegeling van de algehele gezondheid van je kitten. Houd hier dus altijd een oogje op en als je het niet vertrouwt of je het niet zeker weet, kun je altijd een dierenarts raadplegen. Ook moet je de juiste verzorging gebruiken, net zoals met tekenmiddelen voor honden, moet je je kitten ook beschermen tegen invloeden van buitenaf.

Een glanzende vacht begint bij gezonde voeding

Bij kittens is het belangrijk om te kiezen voor voeding die past bij de levensfase en de behoeften van je kitten. Als je de verkeerde voeding geeft, heeft dit een negatieve impact op de gezondheid van je kitten. Dat wil je natuurlijk niet, omdat je het beste wil voor je kleine vriendje. Maar het zal ook zorgen voor een slechte vacht. Je moet zoeken naar voeding met de juiste balans tussen eiwitten, vetten, vitamines en mineralen. Vetzuren zoals Omega-3 en Omega-6 kunnen ook helpen bij het onderhouden van een glanzende en gezonde vacht. Het is ook belangrijk om niet te veel eten te geven, dat is natuurlijk ook niet gezond. Als je een kat hebt met overgewicht, is er genoeg kwalitatief dieetvoer voor je kat dat je kunt geven om hem weer gezond en gelukkig te maken.

Verzorg de vacht van je kitten

Zelf behandel je je huid ook met liefde. Je hebt een face wash, een moisturizer, een zonnebrandcrème en noem het maar op. De vacht van je kitten verdient toch zeker ook een goede verzorging. Je kat hoeft echt geen gezichtsmaskertje met je te doen op zaterdagavond, maar je kan de vacht wel regelmatig borstelen. Dit helpt bij het voorkomen van klitten bij kittens met lange haren zoals Maine Coons bijvoorbeeld. Daarbij is het ook goed voor de bloedsomloop en helpt het bij het verwijderen van losse haren en huidschilfers. En als je hier vroeg mee begint, zal dit later ook makkelijker zijn als je kitten groot wordt. Zo creëer je ook een hechte band tussen jou en je kitten. Wees wel voorzichtig en ga niet te lang door als je merkt dat je kitten er genoeg van heeft.

Zeg het met een kaartje!

Greetz Kaartjes

Wil je iemand bedanken of feliciteren? Zeg het dan met een kaartje! We zijn door de jaren heen steeds minder kaarten gaan sturen, omdat we onze mobiele telefoon overal voor gebruiken. Toch zijn wij een grote voorstander van kaartjes sturen. Dat is namelijk veel persoonlijker en komt daardoor ook veel beter binnen bij een ander. Lees hieronder wat voor kaartje je dan kunt sturen bij welke gelegenheid.

Voor een verjaardag

Is er iemand jarig van jouw familie of vrienden? Dan is het natuurlijk veel leuker om te feliciteren via een kaartje, dan via een berichtje. Het is veel persoonlijker en daarmee komt een felicitatie veel meer binnen. Een berichtje via Whatsapp is zo standaard en daarvan is de impact lang niet zo groot als via een kaartje.

Stuur een vrolijke kaart met een dier erop bijvoorbeeld. Zulke kaarten komen net wat leuker over bij sommige mensen. Niet iedereen vindt het leuk om ouder te worden namelijk. Een kaart, waar je nog enigszins om kunt lachen, is dan zeer welkom. Een kaart met de leeftijd erop is dan net wat te confronterend.

Je kunt gebruikmaken van Greetz kortingscodes op kaarten om jouw kaartje te versturen. Voornamelijk ideaal als je geen tijd hebt om op bezoek te gaan, maar wel een leuke kaart wil sturen die impact heeft. 

Een kaart als bedankje

Wil je iemand bedanken? Dan is een klein cadeautje wel op zijn plek. Al is het natuurlijk ook afhankelijk van wat iemand voor jou heeft gedaan. Als je een jaar bij iemand hebt mogen wonen, dan is een klein cadeau natuurlijk niet geschikt. Dan wil je wel wat groters schenken. 

Wat voor cadeau je ook geeft en hoe groot of klein het ook gaat zijn. Het is altijd aan te raden om een kaartje er bij te stoppen. Alles wat je dan wil zeggen en waar je iemand voor wil bedanken kun je in zo’n kaart schrijven. Dat komt zoveel persoonlijker over en zo kan iemand het altijd nog teruglezen.  

Het maakt in principe niet uit voor wat voor kaart je kiest. Het gaat er vooral om dat de boodschap overkomt.

Een beterschaps kaart

Heeft je oom zijn been gebroken na het vallen van de trap of heeft een vriendin een infectie opgelopen? Dan wil je iemand uiteraard het beste wensen. Dat kun je doen door een berichtje te sturen of te bellen, maar een leuk kaartje is veel persoonlijker. Dit komt omdat het tastbaar is. 

Vooral als iemand in het ziekenhuis ligt is een kaartje veel leuker om te sturen. Dan is iemand tenminste nog omringd door vrolijke kaarten. Dat vrolijkt de kamer meteen op. Er zijn natuurlijk verschillende kaarten geschikt. Al is een kaart met een puppy of een kitten erop natuurlijk veel leuker om te geven. Iemand zal er niet meteen van op knappen, maar toch zal zo’n kaartje een klein beetje helpen.

Stuur als verrassing een kaartje via Greetz om iemand het beste te wensen. Hopelijk knapt iemand snel weer op en kun je snel op bezoek gaan. De eerste stap is altijd om een kaartje te sturen om beterschap te wensen. Een bezoekje brengen kan daarna ook altijd nog. 

Natuurlijk zijn er nog meer gelegenheden waarvoor je een kaartje kunt sturen. Als iemand gaat verhuizen zul je ook een kaartje willen sturen. Of misschien wil je wel een kaartje sturen als iemand geslaagd is of een nieuwe baan heeft. Sommige mensen sturen graag een kaartje met de feestdagen of om iemand een fijne vakantie te wensen. Er zijn dus genoeg gelegenheden om een kaartje te sturen, nu alleen nog de boodschap verzinnen!

 Tips voor het kiezen van een kitten

Gratis Kittens en Katjes

Je hebt besloten om een ​​nieuwe kat aan je familie toe te voegen dan raden we online een kattenverzekering afsluiten zeker aan. Voordat je dit kunt doen, moet je echter eerst op zoek gaan naar ideale kandidaten. Maar als je het nest gaat bekijken, zijn ze allemaal zo schattig! Hoe moet je er maar één kiezen? Of misschien is het juist het tegenovergestelde. Misschien leek geen van hen helemaal te passen en vraag je je af hoe je een kitten kunt kiezen dat je beste vriend zal worden. Hoe dan ook, de volgende tips en trucs zullen je zeker helpen de beste kitten uit een nest te kiezen, zodat je meer dan tevreden zult zijn met de kat waarvoor je een huisdierenverzekering afsluit.

Zelfverzekerd

Je wilt een kitten dat zelfverzekerd, nieuwsgierig en speels is. Een bang en verlegen kitten heeft een grotere kans om een ​​even bange en verlegen volwassene te worden. Als je een kat wilt die met je omgaat en deel gaat uitmaken van je dagelijkse leven, dan kun je beter beginnen met een zelfverzekerde kitten die interesse in de wereld toont, in plaats van angst. 

Heldere ogen

Je kunt veel vertellen door iemand rechtstreeks in de ogen te kijken en je huisdieren zijn niet anders. Kijk eens goed in de ogen van je kat en je kunt er heel wat over leren. Je bent op zoek naar heldere, levendige ogen die volledig open en alert zijn. Je wilt geen afscheiding zien. Als de kat moeite heeft met het volgen van je hand met hun ogen of als hun ogen niet volledig open en alert zijn, kan dit een teken zijn van een onderliggend gezondheidsprobleem. 

Vermijd agressie

De eerste twee tips gingen over kenmerken waar je naar op zoek bent, maar laten we het hebben over iets dat je niet wilt zien in je toekomstige kat; agressie. Agressieve katten zullen waarschijnlijk agressief blijven naarmate ze ouder worden. Als je andere huisdieren in hetzelfde huis hebt of besluit ze later toe te voegen, kan dit een probleem worden. Een agressieve kat kan uitgroeien tot een agressieve kat die niet goed met anderen kan spelen. Je kunt agressie misschien niet altijd opmerken in de beperkte tijd die je met het nest doorbrengt. Maar als je ze rond de voedertijd kunt observeren, heb je misschien een betere kans om die agressie naar voren te zien komen.

Geduld

Het kan moeilijk zijn om weg te lopen van een nest schattige kittens. Maar als je niet de perfecte kat vindt, is dit soms de beste keuze. Loop gewoon weg en wacht nog een dag. Natuurlijk, dit is makkelijker gezegd dan gedaan, maar jij en je toekomstige kitten zullen hier veel baat hebben bij een beetje discipline. Als geen van de kittens in een bepaald nest de juiste kat voor je is, wacht dan tot je de kitten vindt dat dat wel doet. Er zijn genoeg kandidaten, dus oefen een beetje geduld en je zult snel je perfecte huisdier vinden.

Kattenvoer op maat en aan huis geleverd

katten

Of je nou verzorgingsproducten of voer zoekt voor je kat, bij Zooexperte.be ben je aan het juiste adres. Zij zijn de ideale webwinkel als je katten in huis hebt. Wat voor voer ze onder andere hebben en wat de voordelen daarvan zijn, beantwoorden we allemaal in dit artikel. 

Het natte kattenvoer 

Er zijn maar weinig katten die niet door het dolle heen zijn als ze nat voer krijgen. Voornamelijk de variant met natuurlijke ingrediënten doet het goed onder onze viervoeters. Ze willen echt vlees en vis, want ze zijn nou eenmaal carnivoren en zijn daarom dol op dierlijke producten. 

In veel natvoer kom je granen tegen. Dit is een goedkoop product, waardoor het voer aan de lage prijs blijft. Echter is natvoer met granen juist heel ongezond voor je kat. Het beestje kan er veel nadelen door ervaren. Denk bijvoorbeeld aan ernstige gezondheidsproblemen, allergieën en intoleranties. Maar, ook problemen met de huid en vacht kunnen een teken zijn van slecht voer. 

Laat je kat dan ook door niemand anders voeren dan door jou zelf. Dit houd je alleen tegen als je katten nooit buiten laat. Enkel dan kun je ervoor waken dat ze het beste voer krijgen, waar ze niet ziek van worden. 

Nat kattenvoer is bij Zooexperte te verkrijgen in de volgende smaken: kip, kalkoen met zalm en insecten. Deze laatste is voornamelijk geschikt voor katten met allergieën. 

Er zitten natuurlijk heel veel voordelen aan nat kattenvoer, we zetten ze hier nogmaals voor je op een rijtje:

 • Rijk aan dierlijke vetten en eiwitten
 • Graanvrij
 • Verse ingrediënten
 • Ook te verkrijgen als hypoallergeen voer
 • Licht verteerbaar
 • 3 verschillende smaken
 • Draagt bij aan de welzijn en vitaliteit

Het graanvrij droog kattenvoer 

Net zoals natvoer, moet droogvoer ook zoveel mogelijk dierlijke producten bevatten. Het spijsverteringssysteem en de tanden van een carnivoor zijn er ook op ingesteld om dierlijke vetten en eiwitten te verteren. De dierlijke producten zijn dan ook het hoofdbestanddeel van droog kattenvoer. 

Zoals eerder besproken zijn granen en tarwe niet goed voor de gezondheid van je kat. Ze kunnen er intolerantie en spijsverteringsklachten van krijgen omdat carnivoren deze ingrediënten moeilijk kunnen verteren. Graanvrij kattenvoer is daarom de beste keuze voor jouw trouwe viervoeter. 

Het droog kattenvoer is ook weer te verkrijgen in 3 smaken, namelijk: kip, zalm en insecteneiwit. 

We zetten nogmaals alle voordelen van dit graanvrij voer op een rijtje:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten en vetten
 • Graanvrij
 • Bevat omega-3-vetten
 • Ook te verkrijgen in de hypoallergeen variant
 • Licht verteerbaar
 • Te verkrijgen in 3 verschillende smaken
 • Goed voor huid en vacht
 • Bevat belangrijke voedingsstoffen voor sterke botten
 • Bevat koolhydraten als groenten en fruit 

Het hypoallergene kattenvoer 

Al heb je granen en tarwe nog zo goed vermeden, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat jouw kat een intolerantie heeft. Wellicht heeft ie een allergie voor een bepaald voer, waardoor je over moet stappen naar een ander soort voeding. Hypoallergeen kattenvoer is dan de beste optie. Dit voer is namelijk geschikt voor elke kat, ook die met intoleranties en allergieën kampen. 

Hypoallergeen kattenvoer bevat geen granen, waardoor het beter is voor je kat. Anders dan bij elk ander voer is hier insecteneiwit aan toegevoegd. Dat is het ingrediënt wat hypoallergeen voer zo bijzonder maakt. Door insecteneiwit uit de larven van de zwarte soldaatvlieg te gebruiken, zijn katten minder gevoelig voor allergische reacties, terwijl ze wel de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. 

In veel gevallen zijn de katten allergisch voor de eiwitten in het voedsel, waardoor hypoallergeen de laatste en beste optie is voor jouw viervoeter. Spijsverteringsproblemen is een kenmerk van een allergie, dit uit zich dan in diarree. Ook huidontsteking kan erop wijzen dat jouw kat allergisch is voor zijn voer. 

Dit voer is maar in één smaak te verkrijgen, maar je hebt wel de keuze tussen natvoer of droogvoer. 

Ook van dit voer zullen we alle voordelen nog eens opsommen:

 • Graanvrij
 • Bevat alle goede voedingsstoffen
 • Insecteneiwit is goed verteerbaar
 • Bevat de essentiële aminozuren
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen

Massaal kattenplaatjes delen

5 oktober 2021 Overig

0 reacties

kattenplaatjes

Dat foto’s van katten vaak erg in de smaak vallen bij een groot publiek was al bekend. Zeker als het plaatjes van schattige kittens zijn, roept dat bij veel mensen een positieve emotie op. Maar ook de foto van een volwassen kat kan vaak op veel enthousiaste reacties rekenen en zeker als hiermee negatieve berichten naar de achtergrond verdwijnen.

Leuke kattenfoto in plaats van een naar bericht

We zien het steeds vaker gebeuren dat bijvoorbeeld Twitter overspoeld wordt met leuke kattenplaatjes omdat er iets vervelends trending is. Om de aandacht van het nare bericht af te leiden, gaan mensen massaal kattenplaatjes delen. Iedereen heeft wel ergens een leuk plaatje van een poes wat bij de kijker een glimlach op hun gezicht tovert. Als kattenliefhebber ben je dan toch weer blij dat je een internet-abonnement hebt. Zeker als je pas de aanbieders van het internet nog hebt vergeleken en het blijkt dat je ook nog eens goedkoop uit bent en toch al die schattige kattenfoto’s voorbij ziet komen.

Aandacht afleiden

Een goed voorbeeld was bijvoorbeeld de grote politieactie bij de terreurdreiging in Brussel in november 2015. Onder de hashtag #Brusselslockdown deelden duizenden mensen massaal leuke kattenfoto’s op Twitter. De politie had namelijk om een social-mediastilte gevraagd omdat ze niet wilden dat de verdachten hun acties op Twitter konden volgen. Dat werd ze inderdaad erg moeilijk gemaakt, tijdens het hoogtepunt werden er wel ruim 1300 afbeeldingen van poezen en katers per minuut gedeeld.

Keus genoeg

Zo komt het dus regelmatig voor dat mensen op social mediaplaatjes van katten delen, soms met een reden maar soms ook gewoon omdat ze het leuk vinden. Er zijn ook ontzettend veel leuke poezenplaatjes. Afbeeldingen van katten die grappig zijn of juist vertederend. Boze katten, ondeugende katten, mooie katten, magere katten of dikke katten, je komt van alles tegen. Ook de filmpjes waar katten de meest vreemde capriolen uithalen zijn ontzettend grappig.

Hond of kat op social media

Natuurlijk circuleren er ook wel afbeeldingen van honden op social media. Er zijn zelfs onderzoekjes gedaan of de kat of de hond meer op social media voorkomt. Een van de onderzoekjes gaf aan dat berichten over honden wel vaker voorkwamen op social media, maar als het gaat om plaatjes dat de kat dan glansrijk wint. Op Twitter, YouTube, Pinterest en Instagram is dat zeker het geval en op Facebook blijken er toch wat meer hondenliefhebbers te zijn.

Je eigen kat fotograferen

Heb je zelf geen kat waar je leuke foto’s van kunt maken? Dan zijn er genoeg leuke gifjes te vinden die je kunt delen. Of je kunt natuurlijk besluiten om zelf een kat te nemen en te genieten van de leuke momenten met je kat en deze momenten vast te leggen. Maar die leuke foto’s mogen natuurlijk niet de enige reden zijn waarom je een kitten in huis neemt. Je moet voor een huisdier zorgen en een huisdier brengt ook altijd minder leuke momenten met zich mee, dus ook daar moet je bewust van zijn als je voor de aanschaf van een huisdier kiest.

Zo verrijk je het leven van jouw kitten of kat

Spelende kittens

Je verheugt je ongetwijfeld enorm op de komst van je nieuwe kitten. Ter voorbereiding heb je alle noodzakelijke dingen (en nog wat meer) in huis gehaald: een leuk water- en voerbakje, een kattenbak, een comfortabel mandje en lekker voer speciaal voor kittens. Ook heb je gedacht aan het afsluiten van een dierenverzekering, zodat je straks niet onverwacht voor grote uitgaven komt te staan. Hiervoor heb je eerst dierenverzekeringen vergeleken en de verzekering gekozen die het beste bij jouw situatie past. En natuurlijk ben je de kattenspeeltjes niet vergeten!

Verrijking door middel van kattenspeeltjes

Kittens vinden spelen het leukste dat er is. Ze hebben dan ook niet veel nodig om aan het spelen te slaan. Een propje papier of een loszittende schoenveter is vaak al voldoende. Als je kitten wat ouder wordt, kan het zijn dat hij zijn speelsheid een beetje begint te verliezen. Daarom is het belangrijk om kattenspeelgoed te kopen dat de natuurlijke instincten van jouw kleine huistijger aanspreekt. Dit noemen we ook wel verrijking. Zo spoor je jouw kitten of kat aan om te spelen, want hij moet natuurlijk wel gehoor geven aan zijn jachtinstinct als hij een ‘prooi’ voorbij ziet komen! Kies daarom voor kattenspeeltjes die het natuurlijke gedrag van jouw poezenbeest stimuleren, zoals speelhengels met prooi, bewegend kattenspeelgoed en kattenspeeltjes gevuld met lekker geurend kattenkruid.

Voedselverrijking: spelletjes met een beloning

Onze huiskatten staan best ver van hun wilde voorvaders af, die zelf hun kostje bij elkaar moesten jagen. Nu zorg jij dat poeslief iedere dag op tijd zijn natje en droogje krijgt. Toch is er niets mis mee als jouw kat wat moet doen voor zijn eten. Daag hem bijvoorbeeld uit met een bal waarin je brokjes of kattensnacks stopt. Door de bal heen en weer te rollen, vallen er brokjes uit de bal, die je kitten lekker op kan peuzelen. Ook zijn er leuke ‘bordspellen’ verkrijgbaar die de hersentjes van je kitten nog meer laten kraken. Of kies voor een snuffelmat, waarbij je kitten zijn neusje moet gebruiken om de lekkernijen op te sporen.

Het perfecte slaapplekje

Makkelijke katten vallen overal in slaap, maar bij sommige huistijgers spelen ook hier de natuurlijke instincten een rol. Deze katten slapen het liefst op een wat hoger plekje, zodat ze overzicht hebben. Dit heeft te maken met het jachtinstinct. Katten in het wild moeten namelijk altijd alert zijn op eventuele prooien in de buurt en dan kun je maar beter goed om je heen kunnen kijken. Met een hoge krabpaal met slaapgelegenheid sla je twee vliegen in één klap. Poeslief heeft zijn slaapplekje met uitzicht en kan ook nog eens zijn geurtje afzetten en nageltjes scherpen bij het krabgedeelte.

Schade door je kat bij iemand anders

7 september 2021 Gedrag

0 reacties

Schade door je kat

Jij houdt van je kat en zal niet snel de mindere kanten van jouw maatje op vier poten zien. De haren die op al je kledingstukken zitten storen je al lang niet meer. Breekt je kat jouw favoriete vaas? Dan zie je dit waarschijnlijk door de vingers. Maar wat als je kat bij een ander schade veroorzaakt?

Schade en de inboedelverzekering

Je weet dat het een en ander vies wordt of kapotgaat als je een huisdier in huis haalt. De schade kan echter flink oplopen als jouw kat je nieuwe bank aanziet voor een krabpaal. Schade aan losse spullen in je eigen woning wordt in sommige gevallen vergoed vanuit de inboedelverzekering maar lang niet altijd. Een inboedelverzekeraar vergoedt namelijk onvoorziene schade aan de losse spullen in je huis. De meeste verzekeraars zijn van mening dat je bewust risico loopt op het moment dat je een dier in huis haalt. De schade die hieruit voortkomt is in dit geval dan voor je eigen risico. Is de schade aan jouw spullen ontstaan door een huisdier dat is binnengekomen zonder jouw toestemming? In de meeste gevallen wordt de geleden schade dan wel vergoed.

Aansprakelijkheidsverzekering en huisdieren

Schade binnenshuis valt dus in sommige gevallen onder de inboedelverzekering. Maar hoe zit het met schade die je kat buitenshuis veroorzaakt? Jij bent volgens de wet als eigenaar altijd aansprakelijk voor jouw kat, ook als jij daar niet bij bent. Hier kun je je als eigenaar met een aansprakelijkheidsverzekering tegen verzekeren. Er wordt gekeken naar eventuele letselschade en materiële schade bij het uitkeren van een schadebedrag. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht in Nederland, maar als je een huisdier hebt valt het wel aan te raden om deze verzekering af te sluiten.

Schade voorkomen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Katten hebben elk hun eigen energie en het is huisdier eigen om onvoorspelbaar gedrag te vertonen. Van katten weet je bijvoorbeeld dat ze graag krabben en sommige schade is dan ook niet te voorkomen. Wel zijn er een aantal manieren waarop je de kans op schade kunt voorkomen. Bij katten kun je bijvoorbeeld stress herkennen aan een verminderde eetlust, als je kat geen vachtverzorging meer doet of op kleding kauwt. Je voorkomt deze stress door je kat een vaste routine aan te bieden en de kattenbak niet te verplaatsen. Stress kan ook ontstaan door verveling, eenzaamheid of jaloezie. Wees consequent in je optreden bij ongewenst gedrag. Als de kat aan de meubels zit te krabben kan je proberen om je kat dit af te leren met de plantenspuit. Zo voorkom je wellicht dat de kat in de toekomst schade veroorzaakt aan de meubels van de buren.

 

Ben jij op zoek naar een kitten? Plaats direct je oproep!

Wat heb je nodig om voor je kittens te zorgen?

Kittens

Heb je bij jou in de buurt iemand gevonden die gratis kittens weggeeft? Dan moet je natuurlijk niet langer wachten. Het is de hoogste tijd om zelf een diertje in huis te halen. Wel is het van het grootste belang om te zorgen dat je alles klaar hebt om goed voor het dier, of de diertjes, te kunnen zorgen. Er zijn verschillende zaken waar je mee aan de slag moet gaan. Dat varieert van de dierenverzekering, tot de voeding, tot een plekje om te slapen. Dat nemen we hier eens door.

Een plek om ze op te vangen

Nu je de kittens in huis neemt, is het wel belangrijk dat je ook vanaf het eerste moment goed voor ze zorgt. Dat betekent dus bijvoorbeeld je vanaf het eerste moment een goede plek moet creëren om ze op te vangen. Ze kunnen zich dan direct bij je thuis voelen. Bovendien kan je op deze manier beter de eerste zorg bieden wanneer ze nog maar net geboren zijn. Dat is immers juist ook de belangrijkste periode. Door dit vooraf goed te verzorgen, zorg je ook dat die katjes snel aansterken en groot kunnen worden.

Zorg dat je verzekerd bent

Een andere belangrijke factor die je vanaf het eerste moment moet regelen is de kattenverzekering. Je wilt er zeker van zijn dat jouw katjes goed gedekt zijn waar het om medische kosten gaat. Het is immers zo dat er altijd wel iets met ze kan gebeuren en je dan niet direct met hoge kosten geconfronteerd wilt worden. Daarom is het beter om gewoon goed verzekerd te zijn wanneer je de zorg voor kittens op je neemt. Hoe eerder je dit goed regelt, hoe meer gerust je de diertjes in huis kunt nemen. Let daar dus op.

De juiste voeding in huis halen

Het is ook belangrijk om de juiste voeding in huis te halen. Jij neemt nu de zorg van de kittens op je, dus dat betekent ook dat het jouw taak is om ze groot en sterk te maken. Dat voeding daarin een belangrijke rol speelt, is natuurlijk geen geheim. Het is wel belangrijk dat je eerst eens op zoek gaat naar wat er nu eigenlijk allemaal wel en niet goed is voor kittens. Ook kan je bekijken wat je moet veranderen naar mate de dieren ouder worden. Zo kan je ze altijd goed blijven voeden.

Zorg voor speeltjes

Kleine kittens zijn net als jonge kinderen. Ze kunnen spelenderwijs de wereld leren kennen. Het is dus ook belangrijk dat jij als baasje ervoor zorgt dat die mogelijkheden geboden worden. Het is dus zeker ook aan te raden om je te verdiepen in de verschillende soorten speeltjes die er zijn en welke functie ze hebben. Daarmee kan je jouw kittens een groot plezier doen. Het is altijd slim om eens te bekijken of je veel verschillende soorten in huis kunt halen. Daarmee kan je dan het nodige bereiken. Ook wanneer de diertjes ouder worden heb je voordeel ervan.

Deze planten zijn giftig voor je kat

11 juni 2021 Gezondheid

0 reacties

katten en planten

Een hippe kamerplant of een boeketje bloemen in de kamer lijken misschien onschuldig, maar toch kan het gevaarlijk zijn. Katten zijn nieuwsgierig en gaan graag op ontdekking zowel in huis als in de tuin. Het is belangrijk dat je weet welke planten je in huis hebt, want sommige planten en bloemen zijn namelijk giftig voor je lieve pluizenbol. Gelukkig zijn katten kieskeurige beestjes en zullen ze niet snel in de buurt komen van een gevaarlijke plant. Toch durven ze uit verveling wel eens te dichtbij komen. Ben jij een plantengek, maar ook een kattenliefhebber? Lees dan zeker verder.

Meer lezen …

Pagina 1 van 121 2 3 12
 • Royal Canin Kitten Voer

  Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

  door op 5 februari 2024 - 0 Reacties

  Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende […]