Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

9 augustus 2019 Nieuws

2 reacties

kittens ter adoptie aanbieden

Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken. 

Houd de kittens lang genoeg bij hun moederpoes 

Het is belangrijk dat kittens voor een bepaalde duur opgroeien bij hun moederpoes. Niet enkel voor hun gezondheid, maar ook voor de geestelijke en sociale ontwikkeling van kittens. Kittens blijven best 13 tot 14 weken bij de moederpoes. Zo hebben ze voldoende tijd om vitaal en zindelijk te worden, en zelf te leren eten. 

Bovendien leren ze al spelenderwijs met hun broertjes en zusjes waar de grenzen liggen en hoe hard ze mogen bijten en krabben. Het stoeien met elkaar dient dus als een sociale functie. Ook hebben kittens bepaalde inentingen nodig die op 9 en 12 weken dienen te gebeuren als ziektepreventie. 

Hoe vind je een goede thuis voor je kittens? 

Je kan natuurlijk eerst eens rondvragen of er vrienden en familieleden geïnteresseerd zijn om een kitten van je nestje in huis te nemen. Als er mensen  uit je directe omgeving je kittens adopteren ben je zeker dat ze een goede thuis krijgen. Maar als je niemand vindt, moet het natuurlijk via een andere weg. 

Je kan je kittens bijvoorbeeld naar een erkend asiel brengen, die ervoor zullen zorgen dat je kittens een goede thuis zullen krijgen. Maar je kan het ook via een advertentie in gespecialiseerde media proberen. Er zijn echter wel enkele verplichtingen waaraan je moet voldoen om het via deze weg te doen. 

Belangrijke voorschriften om je kittens ter adoptie aan te bieden

Naast het feit dat de kittens voor een bepaalde tijd bij hun moederpoes horen te blijven moeten ze nog aan enkele voorwaarden voldoen. Volgens de wet moeten alle kittens gesteriliseerd of gecastreerd worden voor ze 5 maanden oud zijn en voor ze weggeven worden. 

Ook moeten alle katten die weggegeven worden een chip ontvangen van CatID. Je kan hiernaar vragen bij de dierenarts. Bij de advertentie van je kittens moet dus het chipnummer vermeld staan. En zorg er ook voor dat de kittens op tijd hun juiste inentingen krijgen om ziektes te voorkomen. 

  

2 reacties naar “Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!”

  1. Berlinda vincent 21 augustus 201909:59

    Advertentie GMA1125 is een oplichting truc,200 euro levering kitten aan huis bevind zich zogezegd in bordaux frankrijk.staat geadverteerd voor gent.

    • Mattia 21 augustus 201913:12

      Beste Berlina,

      Bedankt voor de tip! Zou je ons de link van deze advertentie kunnen geven, dan kunnen we de advertentie verwijderen. Alle advertenties worden gecontroleerd op bedrog, want zulke zaken zouden niet mogen gebeuren. Je mag altijd contact met ons opnemen als je twijfelt aan een bepaalde advertentie.

      Vriendelijke groeten,
      Het Gratiskittens-Team

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

  • Royal Canin Kitten Voer

    Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

    door op 5 februari 2024 - 0 Reacties

    Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende […]

  • Kat slaapt in zijn mandje

    Top 5 cadeaus voor kattenliefhebbers

    door op 4 maart 2024 - 0 Reacties

    Een van je vriendinnen is jarig en je moet nog op zoek naar een cadeau. Voor jezelf kom je van alles tegen, maar je verlaat alle winkels zonder een geschikt cadeau voor haar. Dat is voor velen vast een herkenbare situatie. Wat veel zal helpen is als ze een kattenliefhebber is. In deze blog lichten […]