Kattenvoer op maat en aan huis geleverd

katten

Of je nou verzorgingsproducten of voer zoekt voor je kat, bij Zooexperte.be ben je aan het juiste adres. Zij zijn de ideale webwinkel als je katten in huis hebt. Wat voor voer ze onder andere hebben en wat de voordelen daarvan zijn, beantwoorden we allemaal in dit artikel. 

Het natte kattenvoer 

Er zijn maar weinig katten die niet door het dolle heen zijn als ze nat voer krijgen. Voornamelijk de variant met natuurlijke ingrediënten doet het goed onder onze viervoeters. Ze willen echt vlees en vis, want ze zijn nou eenmaal carnivoren en zijn daarom dol op dierlijke producten. 

In veel natvoer kom je granen tegen. Dit is een goedkoop product, waardoor het voer aan de lage prijs blijft. Echter is natvoer met granen juist heel ongezond voor je kat. Het beestje kan er veel nadelen door ervaren. Denk bijvoorbeeld aan ernstige gezondheidsproblemen, allergieën en intoleranties. Maar, ook problemen met de huid en vacht kunnen een teken zijn van slecht voer. 

Laat je kat dan ook door niemand anders voeren dan door jou zelf. Dit houd je alleen tegen als je katten nooit buiten laat. Enkel dan kun je ervoor waken dat ze het beste voer krijgen, waar ze niet ziek van worden. 

Nat kattenvoer is bij Zooexperte te verkrijgen in de volgende smaken: kip, kalkoen met zalm en insecten. Deze laatste is voornamelijk geschikt voor katten met allergieën. 

Er zitten natuurlijk heel veel voordelen aan nat kattenvoer, we zetten ze hier nogmaals voor je op een rijtje:

 • Rijk aan dierlijke vetten en eiwitten
 • Graanvrij
 • Verse ingrediënten
 • Ook te verkrijgen als hypoallergeen voer
 • Licht verteerbaar
 • 3 verschillende smaken
 • Draagt bij aan de welzijn en vitaliteit

Het graanvrij droog kattenvoer 

Net zoals natvoer, moet droogvoer ook zoveel mogelijk dierlijke producten bevatten. Het spijsverteringssysteem en de tanden van een carnivoor zijn er ook op ingesteld om dierlijke vetten en eiwitten te verteren. De dierlijke producten zijn dan ook het hoofdbestanddeel van droog kattenvoer. 

Zoals eerder besproken zijn granen en tarwe niet goed voor de gezondheid van je kat. Ze kunnen er intolerantie en spijsverteringsklachten van krijgen omdat carnivoren deze ingrediënten moeilijk kunnen verteren. Graanvrij kattenvoer is daarom de beste keuze voor jouw trouwe viervoeter. 

Het droog kattenvoer is ook weer te verkrijgen in 3 smaken, namelijk: kip, zalm en insecteneiwit. 

We zetten nogmaals alle voordelen van dit graanvrij voer op een rijtje:

 • Rijk aan dierlijke eiwitten en vetten
 • Graanvrij
 • Bevat omega-3-vetten
 • Ook te verkrijgen in de hypoallergeen variant
 • Licht verteerbaar
 • Te verkrijgen in 3 verschillende smaken
 • Goed voor huid en vacht
 • Bevat belangrijke voedingsstoffen voor sterke botten
 • Bevat koolhydraten als groenten en fruit 

Het hypoallergene kattenvoer 

Al heb je granen en tarwe nog zo goed vermeden, kan het natuurlijk altijd voorkomen dat jouw kat een intolerantie heeft. Wellicht heeft ie een allergie voor een bepaald voer, waardoor je over moet stappen naar een ander soort voeding. Hypoallergeen kattenvoer is dan de beste optie. Dit voer is namelijk geschikt voor elke kat, ook die met intoleranties en allergieën kampen. 

Hypoallergeen kattenvoer bevat geen granen, waardoor het beter is voor je kat. Anders dan bij elk ander voer is hier insecteneiwit aan toegevoegd. Dat is het ingrediënt wat hypoallergeen voer zo bijzonder maakt. Door insecteneiwit uit de larven van de zwarte soldaatvlieg te gebruiken, zijn katten minder gevoelig voor allergische reacties, terwijl ze wel de juiste voedingsstoffen binnen krijgen. 

In veel gevallen zijn de katten allergisch voor de eiwitten in het voedsel, waardoor hypoallergeen de laatste en beste optie is voor jouw viervoeter. Spijsverteringsproblemen is een kenmerk van een allergie, dit uit zich dan in diarree. Ook huidontsteking kan erop wijzen dat jouw kat allergisch is voor zijn voer. 

Dit voer is maar in één smaak te verkrijgen, maar je hebt wel de keuze tussen natvoer of droogvoer. 

Ook van dit voer zullen we alle voordelen nog eens opsommen:

 • Graanvrij
 • Bevat alle goede voedingsstoffen
 • Insecteneiwit is goed verteerbaar
 • Bevat de essentiële aminozuren
 • Vrij van kunstmatige toevoegingen

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • kittens ter adoptie aanbieden

  Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

  door op 9 augustus 2019 - 2 Reacties

  Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken.  Houd de kittens lang genoeg bij […]

 • Gratiskittens

  Opgepast voor oplichters! Let je mee op?

  door op 4 oktober 2018 - 0 Reacties

  Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij! Iedereen kan op deze website zoekertjes plaatsen. Helaas maken oplichters daar ook gebruik van. Oplichters bieden raskatten, zoals Perzische katten, ragdoll katten of Britse korthaar katten, zomaar gratis aan. Neem je contact op, dan zeggen ze dat de katten zich […]

 • royal canin voer

  Maak kans op een enorme voorraad Royal Canin

  door op 25 januari 2019 - 1 Reacties

  Is jouw kat een echte levensgenieter? Kattensnoepjes zijn lekker, maar om sterk en gezond te blijven is voeding op maat essentieel voor jouw pluizenbol. Royal Canin biedt de juiste voeding voor katten van alle leeftijden, die bovendien past bij de behoeften van jouw kat. Jij kan nu een jaar lang gratis voer winnen!

 • Kitten vaccineren, wanneer en welke inentingen zijn het belangrijkste?

  door op 12 maart 2020 - 0 Reacties

  Heb je een kitten gekocht? Dan is het absoluut noodzakelijk om je kitten te laten inenten tegen twee potentieel fatale ziekten (nies-en kattenziekte) bij de dierenarts. Eén enkele injectie is onvoldoende en daarom hebben kittens meerdere vaccinaties achter elkaar nodig. 

 • Kitten

  Word pleegouder voor een pasgeboren kitten

  door op 23 april 2018 - 4 Reacties

  Dierenasielen vangen de allerkleinste kittens zo goed mogelijk op. Maar kittens onder de 7 weken oud hebben veel verzorging nodig en moeten in een stressvrije omgeving opgevoed kunnen worden. Een asiel is echter niet altijd de perfecte omgeving en daarom gaan veel asielen op zoek naar pleeggezinnen die bereid zijn om de kittens (en hun […]