Top 5 cadeaus voor kattenliefhebbers

Kat slaapt in zijn mandje

Een van je vriendinnen is jarig en je moet nog op zoek naar een cadeau. Voor jezelf kom je van alles tegen, maar je verlaat alle winkels zonder een geschikt cadeau voor haar. Dat is voor velen vast een herkenbare situatie. Wat veel zal helpen is als ze een kattenliefhebber is. In deze blog lichten we onze top 5 cadeaus toe, speciaal voor alle kattenliefhebbers. Lees snel verder om jouw inspiratie op te doen.

Personaliseer een voerbak

Is jouw vriendin, nicht, tante of schoonzus helemaal fan van katten? Zit haar kat altijd aan haar vastgeplakt als ze thuis is? Dan is het wel passend om haar iets cadeau te doen voor haar kat. Alles wat ze voor haar kat krijgt zal haar blij maken. 

Denk bijvoorbeeld eens aan een gepersonaliseerde voerbak. Hier kun je de naam van de kat op laten zetten. Je zou eventueel ook twee exemplaren aan kunnen schaffen. Dan kan ze er een voor het eten gebruiken en de ander als waterbakje. Zo’n cadeau maakt iedereen blij. Het ziet er ook meteen een stuk leuker uit dan al die plastic bakken in de woonkamer. 

Een deur mat

Als kattenliefhebber ben je maar trots op je huisdier. Hoewel niet iedereen daar fan van is, is een baasje dat natuurlijk wel. In elk gesprek komt de harige vriend wel naar voren. Al zijn er altijd situaties waarin het onderwerp huisdieren niet besproken wordt. Dan is het toch fijn als iemand voor de deur al ervan op de hoogte wordt gesteld dat er een kat of meerdere in huis zijn. Wel zo fijn om te weten met allergieën bijvoorbeeld.

Daarom is een van de top cadeaus voor kattenliefhebbers een leuke nieuwe deurmat. Dit kan een quote zijn over katten of een foto van de kat des huizes. Je kunt ook een mat kiezen in de vorm van de kat. Elk bezoek kan zo in een oogopslag zien dat er katten in huis wonen. 

Een groot geluk voor jou, want het is een van de meest unieke cadeaus die je kunt verzinnen. Dat zal degene eeuwig bijblijven. Met andere woorden: met dit cadeau ga je echt punten scoren, omdat je out of the box denkt. Het is dan ook het perfecte cadeau voor een housewarming.

Een schilderij of foto

Ieder baasje is trots op zijn huisdier. Dit geldt dus ook voor alle kattenbaasjes. Je kunt vast wel een mooie foto van de kat in kwestie vinden op zijn of haar social media. Laat deze printen op een mooi canvas doek of een ander materiaal. 

Wellicht is er wel iemand die de kat mooi kan schilderen of tekenen. Je kunt zelf het beste inschatten wat iemand zijn stijl is. Op basis daarvan weet je of je voor een foto, schilderij of tekening moet gaan. 

Voor dit cadeau geldt ook weer dat het een perfect geschenk is voor een housewarming. In de eerste maanden hebben mensen nog kale muren, die naar verloop van tijd wel gevuld worden. Jij kunt de eerste zijn om iets aan die muur te krijgen. Geen een kattenliefhebber zou dat cadeau afslaan, want zoals gezegd: hun trots mag wel in de woonkamer pronken. 

Een leuk speeltje

Een cadeau hoeft niet altijd groots te zijn natuurlijk. Het gaat ook gewoon om het gebaar. Er zijn ook veel andere cadeaus te bedenken voor iemand. Het hoeft niet te betekenen dat je altijd een katten cadeau moet geven aan een kattenliefhebber. Het is wel zo dat het je kan helpen om een geschenk te vinden.

Wat je wel altijd kunt doen is een klein cadeau erbij doen voor de kat. Dan geef je het baasje een cadeau dat je in gedachten hebt en doe je er bijvoorbeeld een leuk speeltje voor de kat bij. Kattenspeeltjes zijn een paar euro en hebben ze nooit te veel. Degene die jarig is of iets anders viert zou het fantastisch vinden dat je ook aan hun huisdier denkt! Dat is het gebaar waar we het over hebben, wat zo belangrijk is.

Elk ander kleinigheidje 

Er hoeft ook niet per se een speciale gelegenheid te zijn om een cadeau te geven aan iemand. Soms is het ook leuk om spontaan iets kleins te geven. Weet je bijvoorbeeld dat iemand veel stress heeft of niet lekker in zijn vel zit. En wil je diegene even een hart onder de riem steken? 

Geef dan een kleinigheidje cadeau. Denk bijvoorbeeld weer aan die foto van de kat, maar dan op een kaart of verwerkt in een sleutelhanger. Of denk aan gepersonaliseerde sokken met de kop van hun kat erop. Dat is ook meteen een grappig cadeau, wat vast en zeker een lach op iemand zijn gezicht tovert. Zo kun je in een moeilijke tijd toch even op een fijne manier laten zien dat je er voor iemand bent en dat je aan diegene denkt.

Welk cadeau ga jij zeker halen voor een van jouw vrienden of familieleden?

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • Royal Canin Kitten Voer

  Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

  door op 5 februari 2024 - 0 Reacties

  Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende […]

 • Kat slaapt in zijn mandje

  Top 5 cadeaus voor kattenliefhebbers

  door op 4 maart 2024 - 0 Reacties

  Een van je vriendinnen is jarig en je moet nog op zoek naar een cadeau. Voor jezelf kom je van alles tegen, maar je verlaat alle winkels zonder een geschikt cadeau voor haar. Dat is voor velen vast een herkenbare situatie. Wat veel zal helpen is als ze een kattenliefhebber is. In deze blog lichten […]