Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

5 februari 2024 voeding

0 reacties

Royal Canin Kitten Voer

Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende behoeften. Lees daarom snel verder en ontdek welke voeding goed past bij elke levensfase! 

Kitten

Net als een baby is een kitten in het begin van zijn leven afhankelijk van moedermelk of een vervanger. Begin daar dus mee. Er is genoeg kattenmelk te vinden die ze voorziet van de nodige voedingsstoffen. Vanaf ongeveer vier weken kun je langzaamaan beginnen met vast voedsel. Ga dan voor voeding van bijvoorbeeld Royal Canin kitten. Deze bevatten de juiste vitaminen en mineralen. Je kunt dit op het begin zacht maken met kattenmelk om het makkelijker verteerbaar te maken. Vanaf acht weken kun je overstappen op volledig vast voedsel dat voldoende eiwitten, vetten en vitaminen bevat.

Jongvolwassen

Wanneer katten rond de één of twee jaar zijn, kun je ze jongvolwassen noemen. Nu gaat de groei wat langzamer, maar wel blijven ze spiermassa opbouwen. In deze fase heeft dit toch wat meer aandacht nodig dan bij een volwassen kat. Ga bijvoorbeeld voor voeding dat geschikt is
voor alle levensfasen. Dit bevat alle voedingsstoffen die een kat nodig heeft. Geef ze nu ongeveer twee keer per dag eten. Geef ze vooral niet te veel om obesitas tegen te gaan.

Volwassen

Bij volwassen katten is het belangrijk om ze op hun ideale gewicht te houden. Zet ze daarom op een gezond dieet. In deze levensfase hebben ze vaak minder calorieën nodig dan kittens of jongvolwassen katten. Pas de porties vooral aan op de grootte van je kat en op hoe actief ze zijn. Hoe merk je dat je kat op goed gewicht is? Je moet hun ribben gemakkelijk kunnen voelen, maar niet zien. Voel je een laagje vet tussen je vingers en de ribben? Dan is je kat waarschijnlijk te zwaar. Geef ze dan minder of caloriearme voeding.

Senior

Vanaf negen jaar is je kat een echte senior. Door hun vertraagd metabolisme en minder activiteit hebben ze minder calorieën nodig. Maar zorg wel voor voeding met voldoende eiwitten en calcium. Zo houd je hun spieren, botten en tanden gezond. Overweeg ze ook voeding te geven met extra supplementen. Vergeet ze natuurlijk niet af en toe een extra kattensnoepje te geven. Je wilt dat ze goed genieten van hun laatste levensfase.

Zoals je ziet, pas je de voeding van je kat aan op de levensfase waar ze in zitten. Geef ze naast de juiste voeding ook voldoende aandacht. Zo geniet jouw kat van zijn leven en jij ook!

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

  • Royal Canin Kitten Voer

    Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

    door op 5 februari 2024 - 0 Reacties

    Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende […]