Valentijn vieren met jouw kat? Waarom niet!

12 februari 2021 Verzorging

0 reacties

kat aaien

Ben jij single op 14 februari? Spendeer de dag van de liefde dan samen met jouw kat! Heb jij wel een vriend(in)? Vergeet niet om toch een beetje extra aandacht te geven aan jouw huisdier, want ook zij hebben graag gezelschap op deze dag. Valentijnsdag is eigenlijk het perfecte moment om meer tijd door te brengen met jouw geliefde kat. Hieronder vind je de beste valentijnscadeaus voor jouw kat terug.

Aandacht is altijd een goed idee

Katten (én mensen) krijgen graag aandacht, het is dan ook een mooi geschenk om tijd met elkaar door te brengen. Kruip onder een dekentje de zetel in, zet een leuke serie op en knuffel met jouw kat. Dé perfecte manier om te ontspannen voor jezelf en je huisdier. Daarnaast is deze dag het ideale moment om het dier iets bij te leren. Door middel van clicker-training kan je jouw poes verschillende trucjes leren. Het enige wat je nodig hebt is een clicker, beloningssnacks, je kat en veel geduld. Als je elke dag een aantal minuten traint, zal jouw kat na enkele weken al heel wat trucjes kunnen. Tot slot is dit de perfecte manier om jullie band te versterken. 

Een romantische massage

Aaien vindt een kat natuurlijk prima, maar met een massage verover je gegarandeerd zijn/haar hart. Wees er maar zeker van dat bijna elk dier een ontspannende massage ziet zitten. Gebruik je vingertoppen om het hoofd en de oren eens te verwennen. Voor de rest van het lichaam kan je je volledig hand gebruiken, dat is namelijk veel comfortabeler voor een kat. Knippert jouw viervoeter met de ogen, kwijlt of spint ie? Dan is hij/zij er 100% van aan het genieten. Let op: probeert de kat op te staan, dan heeft jouw vriendje niet zoveel zin in een massage. Probeer het later of de volgende dag nog eens. Het is belangrijk dat je jouw kat niet overprikkelt, doe het dus rustig aan. 

Samen spelletjes spelen

Spelen met een poes is altijd erg leuk, ze maken vaak van die gekke bewegingen, echt hilarisch! Je kan perfect een speelsessie inplannen om ook wat te bewegen op 14 februari. Waarom verras je jouw kat niet eens met een nieuw speelgoedje, het is tenslotte valentijn. In dierenwinkels vind je altijd enorm veel keuze, rond deze periode vind je er zelfs valentijn geïnspireerde speeltjes. Tot slot kan je zelf een leuk speelgoedje maken voor jouw kat. Je kan bijvoorbeeld een aantal pompoms maken en deze aan een touwtje hangen of bouw een hindernissenparcour gemaakt uit dozen en keukenrolletjes. Plezier gegarandeerd!

De liefde gaat door de mag

Niet alleen mensen genieten graag van een lekker diner, ook dieren smullen graag van iets lekkers. Verwen ze doorheen de dag door ze onverwacht een snoepje te geven. Daarnaast is het leuk om snoepjes te verstoppen op de grond, kasten en tafels, over het hele huis eigenlijk. Zet je kat even in een aparte kamer terwijl je ze verstopt. Klaar? Laat hem terug binnen en kijk hoe zijn of haar neusje te werk gaat. Vindt jouw kat alle snoepjes? 

Met deze tips beleven jullie beide een fantastische valentijn. Aandacht, massages, plezier en eten? Hier zal jouw kat al erg blij mee zijn. Vergeet ook jezelf niet te verwennen met een lekkere maaltijd.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • kittens ter adoptie aanbieden

  Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

  door op 9 augustus 2019 - 2 Reacties

  Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken.  Houd de kittens lang genoeg bij […]

 • Gratiskittens

  Opgepast voor oplichters! Let je mee op?

  door op 4 oktober 2018 - 0 Reacties

  Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij! Iedereen kan op deze website zoekertjes plaatsen. Helaas maken oplichters daar ook gebruik van. Oplichters bieden raskatten, zoals Perzische katten, ragdoll katten of Britse korthaar katten, zomaar gratis aan. Neem je contact op, dan zeggen ze dat de katten zich […]

 • royal canin voer

  Maak kans op een enorme voorraad Royal Canin

  door op 25 januari 2019 - 1 Reacties

  Is jouw kat een echte levensgenieter? Kattensnoepjes zijn lekker, maar om sterk en gezond te blijven is voeding op maat essentieel voor jouw pluizenbol. Royal Canin biedt de juiste voeding voor katten van alle leeftijden, die bovendien past bij de behoeften van jouw kat. Jij kan nu een jaar lang gratis voer winnen!

 • Kitten vaccineren, wanneer en welke inentingen zijn het belangrijkste?

  door op 12 maart 2020 - 0 Reacties

  Heb je een kitten gekocht? Dan is het absoluut noodzakelijk om je kitten te laten inenten tegen twee potentieel fatale ziekten (nies-en kattenziekte) bij de dierenarts. Eén enkele injectie is onvoldoende en daarom hebben kittens meerdere vaccinaties achter elkaar nodig. 

 • Kitten

  Word pleegouder voor een pasgeboren kitten

  door op 23 april 2018 - 4 Reacties

  Dierenasielen vangen de allerkleinste kittens zo goed mogelijk op. Maar kittens onder de 7 weken oud hebben veel verzorging nodig en moeten in een stressvrije omgeving opgevoed kunnen worden. Een asiel is echter niet altijd de perfecte omgeving en daarom gaan veel asielen op zoek naar pleeggezinnen die bereid zijn om de kittens (en hun […]