Valentijn vieren met jouw kat? Waarom niet!

12 februari 2021 Verzorging

0 reacties

kat aaien

Ben jij single op 14 februari? Spendeer de dag van de liefde dan samen met jouw kat! Heb jij wel een vriend(in)? Vergeet niet om toch een beetje extra aandacht te geven aan jouw huisdier, want ook zij hebben graag gezelschap op deze dag. Valentijnsdag is eigenlijk het perfecte moment om meer tijd door te brengen met jouw geliefde kat. Hieronder vind je de beste valentijnscadeaus voor jouw kat terug.

Aandacht is altijd een goed idee

Katten (én mensen) krijgen graag aandacht, het is dan ook een mooi geschenk om tijd met elkaar door te brengen. Kruip onder een dekentje de zetel in, zet een leuke serie op en knuffel met jouw kat. Dé perfecte manier om te ontspannen voor jezelf en je huisdier. Daarnaast is deze dag het ideale moment om het dier iets bij te leren. Door middel van clicker-training kan je jouw poes verschillende trucjes leren. Het enige wat je nodig hebt is een clicker, beloningssnacks, je kat en veel geduld. Als je elke dag een aantal minuten traint, zal jouw kat na enkele weken al heel wat trucjes kunnen. Tot slot is dit de perfecte manier om jullie band te versterken. 

Een romantische massage

Aaien vindt een kat natuurlijk prima, maar met een massage verover je gegarandeerd zijn/haar hart. Wees er maar zeker van dat bijna elk dier een ontspannende massage ziet zitten. Gebruik je vingertoppen om het hoofd en de oren eens te verwennen. Voor de rest van het lichaam kan je je volledig hand gebruiken, dat is namelijk veel comfortabeler voor een kat. Knippert jouw viervoeter met de ogen, kwijlt of spint ie? Dan is hij/zij er 100% van aan het genieten. Let op: probeert de kat op te staan, dan heeft jouw vriendje niet zoveel zin in een massage. Probeer het later of de volgende dag nog eens. Het is belangrijk dat je jouw kat niet overprikkelt, doe het dus rustig aan. 

Samen spelletjes spelen

Spelen met een poes is altijd erg leuk, ze maken vaak van die gekke bewegingen, echt hilarisch! Je kan perfect een speelsessie inplannen om ook wat te bewegen op 14 februari. Waarom verras je jouw kat niet eens met een nieuw speelgoedje, het is tenslotte valentijn. In dierenwinkels vind je altijd enorm veel keuze, rond deze periode vind je er zelfs valentijn geïnspireerde speeltjes. Tot slot kan je zelf een leuk speelgoedje maken voor jouw kat. Je kan bijvoorbeeld een aantal pompoms maken en deze aan een touwtje hangen of bouw een hindernissenparcour gemaakt uit dozen en keukenrolletjes. Plezier gegarandeerd!

De liefde gaat door de mag

Niet alleen mensen genieten graag van een lekker diner, ook dieren smullen graag van iets lekkers. Verwen ze doorheen de dag door ze onverwacht een snoepje te geven. Daarnaast is het leuk om snoepjes te verstoppen op de grond, kasten en tafels, over het hele huis eigenlijk. Zet je kat even in een aparte kamer terwijl je ze verstopt. Klaar? Laat hem terug binnen en kijk hoe zijn of haar neusje te werk gaat. Vindt jouw kat alle snoepjes? 

Met deze tips beleven jullie beide een fantastische valentijn. Aandacht, massages, plezier en eten? Hier zal jouw kat al erg blij mee zijn. Vergeet ook jezelf niet te verwennen met een lekkere maaltijd.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • Royal Canin Kitten Voer

  Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

  door op 5 februari 2024 - 0 Reacties

  Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende […]

 • Kat slaapt in zijn mandje

  Top 5 cadeaus voor kattenliefhebbers

  door op 4 maart 2024 - 0 Reacties

  Een van je vriendinnen is jarig en je moet nog op zoek naar een cadeau. Voor jezelf kom je van alles tegen, maar je verlaat alle winkels zonder een geschikt cadeau voor haar. Dat is voor velen vast een herkenbare situatie. Wat veel zal helpen is als ze een kattenliefhebber is. In deze blog lichten […]