Alles wat je moet weten over deze 5 kattenrassen

16 april 2021 Gedrag

0 reacties

siamese kat

Ben je op zoek naar een nieuw gezinslid? Katten zijn het ultieme gezelschap of speelkameraadje. Als je op zoek gaat naar een raskat is het belangrijk dat je weet welke karaktereigenschappen ze hebben. Wij hebben voor jou heel wat informatie over verschillende rassen op een rijtje gezet. Zo vind je de kat die perfect bij je past.

Een luxe Siamese kat

Siamese katten stralen luxe uit. Hun zachte vacht en betoverende ogen zijn kenmerkend voor het ras. Vanwege de hoge aankoopprijs is deze kat voornamelijk een huiskat. Ze hebben niet veel beweging nodig en kunnen dus gerust binnen zitten. Een Siamese kat is erg intelligent en kan goed communiceren. Ze veranderen makkelijk van toonhoogte en frequentie om aan te geven wat ze bedoelen. Ook brengen ze graag tijd met je door: je zal nooit alleen in de zetel liggen. Het zijn echte knuffelberen, speels en heel sociaal. Niet het ideale ras als je vaak weg bent van thuis, maar perfect als er veel leven in huis is, zelfs kinderen en honden zijn geen probleem.

Een aanhankelijke Ragdollragdoll

De Ragdoll is een van de meest populaire rassen, vooral omdat ze het perfecte huisdier zijn voor in een appartement. Ze hebben namelijk weinig tot geen nood aan het buitenleven. In tegenstelling tot heel wat andere rassen is een Ragdoll erg aanhankelijk. Ze genieten van de aanwezigheid van mensen en zullen je op de voet volgen. Ook worden ze graag opgepakt en kan je ze met behulp van snoepjes heel wat dingen aanleren. Deze dieren zijn echte primadonna’s: ze zullen niet in een vuile kattenbak stappen en je kan ze best 2x per week kammen. 

Een langharige Noorse Boskat

Dit ras ziet er intimiderend uit door hun woeste en leeuwachtige haren, maar ze zijn een leuk gezelschap voor mens, kat en andere dieren. Ze hebben niet zoveel nood aan affectie en zijn erg zelfstandig. Ze hebben graag mensen in de buurt, maar kunnen zich ook perfect alleen bezighouden. Een Noorse Boskat heeft een dikke vacht, sterke poten en is avontuurlijk waardoor ze graag tijd buiten doorbrengen. Ze kunnen zich perfect alleen bezighouden, maar ze hebben wel wat hulp nodig bij het onderhouden van hun vacht. 

Een atletische Bengaalse kat

Een Bengaalse kat is zeer gespierd, maar heeft toch een slank lichaam. Als jouw huis een jungle is dan is dit ras perfect voor jou. Deze katten zijn heel actief en nieuwsgierig, er is dus altijd wel wat te beleven. Ze zijn steeds alert en hebben alles gezien, niets ontsnapt aan een Bengaal. Ook zijn ze intelligent, je kan ze zelfs commando’s aanleren. In tegenstelling tot heel wat andere rassen zijn Bengaalse katten verzot op water. Ze komen je graag vergezellen in de douche, maar let op als je een vijver of aquarium met vissen hebt. Tot slot hebben ze niet veel verzorging nodig.

Een rustige Britse korthaar

britse korthaar

Nog een andere populaire huiskat: de Britse korthaar. Ze doen graag hun eigen ding zonder gestoord te worden. Als ze aandacht willen, dan zullen ze je wel komen opzoeken. Deze katten zijn ‘easy going’ en vrij bescheiden. Ze wachten liever even af voordat ze in actie schieten. Dankzij hun korte haren is er niet veel verzorging nodig: af en toe even kammen, de nageltjes knippen en tandjes poetsen is voldoende. 

Nu weet je al wat meer over deze 5 rassen. Denk goed na als je een kat wil aankopen, het is een grote verantwoordelijkheid. Let op: alle katten zijn anders en hebben hun eigen karakter. Een ras geeft een indicatie maar geen definitie van het karakter.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

  • Kat slaapt in zijn mandje

    Top 5 cadeaus voor kattenliefhebbers

    door op 4 maart 2024 - 0 Reacties

    Een van je vriendinnen is jarig en je moet nog op zoek naar een cadeau. Voor jezelf kom je van alles tegen, maar je verlaat alle winkels zonder een geschikt cadeau voor haar. Dat is voor velen vast een herkenbare situatie. Wat veel zal helpen is als ze een kattenliefhebber is. In deze blog lichten […]