Alles wat je moet weten over deze 5 kattenrassen

16 april 2021 Gedrag

0 reacties

siamese kat

Ben je op zoek naar een nieuw gezinslid? Katten zijn het ultieme gezelschap of speelkameraadje. Als je op zoek gaat naar een raskat is het belangrijk dat je weet welke karaktereigenschappen ze hebben. Wij hebben voor jou heel wat informatie over verschillende rassen op een rijtje gezet. Zo vind je de kat die perfect bij je past.

Een luxe Siamese kat

Siamese katten stralen luxe uit. Hun zachte vacht en betoverende ogen zijn kenmerkend voor het ras. Vanwege de hoge aankoopprijs is deze kat voornamelijk een huiskat. Ze hebben niet veel beweging nodig en kunnen dus gerust binnen zitten. Een Siamese kat is erg intelligent en kan goed communiceren. Ze veranderen makkelijk van toonhoogte en frequentie om aan te geven wat ze bedoelen. Ook brengen ze graag tijd met je door: je zal nooit alleen in de zetel liggen. Het zijn echte knuffelberen, speels en heel sociaal. Niet het ideale ras als je vaak weg bent van thuis, maar perfect als er veel leven in huis is, zelfs kinderen en honden zijn geen probleem.

Een aanhankelijke Ragdollragdoll

De Ragdoll is een van de meest populaire rassen, vooral omdat ze het perfecte huisdier zijn voor in een appartement. Ze hebben namelijk weinig tot geen nood aan het buitenleven. In tegenstelling tot heel wat andere rassen is een Ragdoll erg aanhankelijk. Ze genieten van de aanwezigheid van mensen en zullen je op de voet volgen. Ook worden ze graag opgepakt en kan je ze met behulp van snoepjes heel wat dingen aanleren. Deze dieren zijn echte primadonna’s: ze zullen niet in een vuile kattenbak stappen en je kan ze best 2x per week kammen. 

Een langharige Noorse Boskat

Dit ras ziet er intimiderend uit door hun woeste en leeuwachtige haren, maar ze zijn een leuk gezelschap voor mens, kat en andere dieren. Ze hebben niet zoveel nood aan affectie en zijn erg zelfstandig. Ze hebben graag mensen in de buurt, maar kunnen zich ook perfect alleen bezighouden. Een Noorse Boskat heeft een dikke vacht, sterke poten en is avontuurlijk waardoor ze graag tijd buiten doorbrengen. Ze kunnen zich perfect alleen bezighouden, maar ze hebben wel wat hulp nodig bij het onderhouden van hun vacht. 

Een atletische Bengaalse kat

Een Bengaalse kat is zeer gespierd, maar heeft toch een slank lichaam. Als jouw huis een jungle is dan is dit ras perfect voor jou. Deze katten zijn heel actief en nieuwsgierig, er is dus altijd wel wat te beleven. Ze zijn steeds alert en hebben alles gezien, niets ontsnapt aan een Bengaal. Ook zijn ze intelligent, je kan ze zelfs commando’s aanleren. In tegenstelling tot heel wat andere rassen zijn Bengaalse katten verzot op water. Ze komen je graag vergezellen in de douche, maar let op als je een vijver of aquarium met vissen hebt. Tot slot hebben ze niet veel verzorging nodig.

Een rustige Britse korthaar

britse korthaar

Nog een andere populaire huiskat: de Britse korthaar. Ze doen graag hun eigen ding zonder gestoord te worden. Als ze aandacht willen, dan zullen ze je wel komen opzoeken. Deze katten zijn ‘easy going’ en vrij bescheiden. Ze wachten liever even af voordat ze in actie schieten. Dankzij hun korte haren is er niet veel verzorging nodig: af en toe even kammen, de nageltjes knippen en tandjes poetsen is voldoende. 

Nu weet je al wat meer over deze 5 rassen. Denk goed na als je een kat wil aankopen, het is een grote verantwoordelijkheid. Let op: alle katten zijn anders en hebben hun eigen karakter. Een ras geeft een indicatie maar geen definitie van het karakter.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • kittens ter adoptie aanbieden

  Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

  door op 9 augustus 2019 - 2 Reacties

  Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken.  Houd de kittens lang genoeg bij […]

 • Gratiskittens

  Opgepast voor oplichters! Let je mee op?

  door op 4 oktober 2018 - 0 Reacties

  Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij! Iedereen kan op deze website zoekertjes plaatsen. Helaas maken oplichters daar ook gebruik van. Oplichters bieden raskatten, zoals Perzische katten, ragdoll katten of Britse korthaar katten, zomaar gratis aan. Neem je contact op, dan zeggen ze dat de katten zich […]

 • royal canin voer

  Maak kans op een enorme voorraad Royal Canin

  door op 25 januari 2019 - 1 Reacties

  Is jouw kat een echte levensgenieter? Kattensnoepjes zijn lekker, maar om sterk en gezond te blijven is voeding op maat essentieel voor jouw pluizenbol. Royal Canin biedt de juiste voeding voor katten van alle leeftijden, die bovendien past bij de behoeften van jouw kat. Jij kan nu een jaar lang gratis voer winnen!

 • Kitten vaccineren, wanneer en welke inentingen zijn het belangrijkste?

  door op 12 maart 2020 - 0 Reacties

  Heb je een kitten gekocht? Dan is het absoluut noodzakelijk om je kitten te laten inenten tegen twee potentieel fatale ziekten (nies-en kattenziekte) bij de dierenarts. Eén enkele injectie is onvoldoende en daarom hebben kittens meerdere vaccinaties achter elkaar nodig. 

 • Kitten

  Word pleegouder voor een pasgeboren kitten

  door op 23 april 2018 - 4 Reacties

  Dierenasielen vangen de allerkleinste kittens zo goed mogelijk op. Maar kittens onder de 7 weken oud hebben veel verzorging nodig en moeten in een stressvrije omgeving opgevoed kunnen worden. Een asiel is echter niet altijd de perfecte omgeving en daarom gaan veel asielen op zoek naar pleeggezinnen die bereid zijn om de kittens (en hun […]