5 boeken over katten die je moet lezen

11 maart 2021 Nieuws

0 reacties

kat boek

Ben jij altijd op zoek naar leuke weetjes of verhalen over katten? Als grote kattenliefhebber kan je natuurlijk nooit genoeg weten over je kat. Je vindt niet alleen online maar ook offline een hoop informatie over oneindig veel onderwerpen. Hieronder vind je 5 informatieve maar ook leuke boeken boordevol weetjes terug.

Wat uw kat u vertelt

Vraag jij je ook wel eens af wat jouw kat nu juist bedoelt met al die miauwtjes? In dit boek vind je heel wat tips & tricks om kattengedrag te ontcijferen. Vicky Halls beschrijft boeiende gevallen uit haar privéleven en uit haar praktijk. Na het lezen van al deze informatie zal je ongetwijfeld weten wat je kat wil en waarom. Je kan de oorzaak van problemen achterhalen en ze verhelpen. 

Rauw voer – natuurlijk in de voerbakboek met kat

Overweeg je om je kat rauw voer te geven? Lees dan eerst dit ‘Rauw voer’. Je vindt hier alles over het verteringsstelsel, essentiële voedingsstoffen en de voedingsnormen van een kat. Aan uitgebreide tabellen en schema’s voor verschillende soorten vlees geen tekort. Ook kant-en-klaar voer wordt uitgebreid besproken. Denk je dat voedselgerelateerde ziekten en vers vlees aan elkaar gerelateerd zijn? In dit boek leer je alles van A tot Z. 

Zo train je je kat

Wil je jouw kat verschillende kunstjes leren? Dan is dit ‘Zo train je een kat’ zeker een aanrader. Twee Engelse onderzoekers schreven dit handige boek over hoe jij jouw kat kan trainen. Trainen maakt niet alleen het baasje gelukkiger maar ook de kat zelf én je bouwt zo een hechte relatie op met jouw pluizenbol. In het boek vind je oefeningen en instructieve afbeeldingen. Je vindt er ook veel achtergrondinformatie over de kat en zijn gedrag. Zeker de moeite waard om eens te lezen.

Genoeg met al die informatieve boeken. Lees jij graag eens een boek om te ontspannen? Dan zijn deze 2 perfect voor jou! Uiteraard staat het kattenleven ook hierin centraal.

Nala’s Wereld

Een kat op wereldreis? Ja, het is echt zo! Het begon allemaal toen de Schot Dean Nicholson besloot om de wereld al fietsend te verkennen. Wanneer hij ongeveer 3 maanden onderweg is, bevindt hij zich op een zandweg in the middle of nowhere tussen Montenegro en Bosnië. Plots spot hij een kleine kitten, achtergelaten en helemaal alleen. Natuurlijk kan hij het schattige diertje niet aan haar lot overlaten en neemt hij haar mee naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Dean verzorgt haar tot ze weer op haar eigen pootjes kan staan, in die tijd zijn ze heel erg naar elkaar toegegroeid. Ben jij benieuwd hoe het verhaal afloopt? In Nala’s Wereld kom je alles te weten. Hij heeft trouwens ook het hele gebeuren gefilmd, de video ging zelfs viraal. Wil je op de hoogte blijven van dit ongelofelijke avontuur? Via zijn Instagram, YouTube of Facebook account, @1bike1world, weet je altijd waar hij is.  

Kat is koning

‘Kat is koning’ is een verzameling van meer dan vijftig mooie kattenverhalen. Veronique Puts heeft 5 jaar lang meeslepende, ontroerende en ook hilarische verhalen verzameld die je kan terugvinden in dit fantastische boek. Het ene moment kan je niet meer stoppen met lachen en het andere moment vloeien de tranen over je wangen. Het boek draait vooral om de immens grote liefde tussen kat en mens, mensen onderling en katten onderling. Blader zeker eens door deze klepper om unieke verhalen te ontdekken. 

Met deze 5 boeken heb je zeker leesplezier voor een aantal weken. Ontdek leuke verhalen, hilarische weetjes en informatieve tips.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • kittens ter adoptie aanbieden

  Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

  door op 9 augustus 2019 - 2 Reacties

  Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken.  Houd de kittens lang genoeg bij […]

 • Gratiskittens

  Opgepast voor oplichters! Let je mee op?

  door op 4 oktober 2018 - 0 Reacties

  Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij! Iedereen kan op deze website zoekertjes plaatsen. Helaas maken oplichters daar ook gebruik van. Oplichters bieden raskatten, zoals Perzische katten, ragdoll katten of Britse korthaar katten, zomaar gratis aan. Neem je contact op, dan zeggen ze dat de katten zich […]

 • katteneten

  Wat is de juiste voeding voor mijn kat?

  door op 4 maart 2021 - 0 Reacties

  Sta jij ook altijd minutenlang te staren naar het rek kattenvoeding in de supermarkt? Er bestaan dan ook zoveel verschillende soorten gemaakt door wel tientallen verschillende merken. Je wil natuurlijk zo goed mogelijk voor jouw kat zorgen en daar hoort een goede voeding bij. Maar welk voer is goed?

 • kat

  Ontcijfer de kattentaal met deze tips

  door op 25 februari 2021 - 0 Reacties

  Miauwen, spinnen of blazen? Een kat doet het allemaal. Vraag jij je ook wel eens af wat jouw lieve pluizenbol nu juist wil zeggen? We ontcijferen het voor jou! Katten communiceren namelijk in hun eigen taal, zowel verbaal als non-verbaal. Ze maken niet alleen geluidjes, maar bewegen ook hun oren, snorharen en staart. Als je […]

 • boze kat

  Katten worden hun baasjes beu tijdens lockdown

  door op 6 februari 2021 - 0 Reacties

  We brengen de laatste maanden heel wat tijd thuis door. Voor veel mensen is dit een zware opgave, maar mensen met een huisdier vinden dit helemaal niet zo erg. In lockdown kunnen zij wat meer tijd doorbrengen met hun geliefde hond of kat. De meeste honden zijn blij met deze extra aandacht. Bij katten is […]

 • outdoor kat

  Altijd weten waar je kat is? Dat kan met een GPS tracker

  door op 18 februari 2021 - 0 Reacties

  Gaat jouw kat graag op avontuur? Of verdwijnt hij soms voor een aantal uren? Met een GPS tracker kan je op elk moment van de dag zien waar jouw vriend uithangt. Sommige katten lopen enkel in de buurt rond. Voor andere is een uitstapje meer dan dat, ze zijn veel langer weg en gaan ook […]

 • De allermooiste kattenrassen ter wereld

  Dit zijn de allermooiste kattenrassen ter wereld

  door op 22 maart 2021 - 0 Reacties

  Mooi is natuurlijk een subjectieve term, voor iedereen is dit anders. Toch zijn er allerlei kattenrassen die door veel mensen gezien worden als de mooiste soorten ter wereld. Deze katten hebben natuurlijk goede looks, terwijl ze ook nog eens unieke eigenschappen hebben. Ook jij zou een kat van één van de onderstaande rassen kunnen kopen. […]