5 boeken over katten die je moet lezen

11 maart 2021 Nieuws

0 reacties

kat boek

Ben jij altijd op zoek naar leuke weetjes of verhalen over katten? Als grote kattenliefhebber kan je natuurlijk nooit genoeg weten over je kat. Je vindt niet alleen online maar ook offline een hoop informatie over oneindig veel onderwerpen. Hieronder vind je 5 informatieve maar ook leuke boeken boordevol weetjes terug.

Wat uw kat u vertelt

Vraag jij je ook wel eens af wat jouw kat nu juist bedoelt met al die miauwtjes? In dit boek vind je heel wat tips & tricks om kattengedrag te ontcijferen. Vicky Halls beschrijft boeiende gevallen uit haar privéleven en uit haar praktijk. Na het lezen van al deze informatie zal je ongetwijfeld weten wat je kat wil en waarom. Je kan de oorzaak van problemen achterhalen en ze verhelpen. 

Rauw voer – natuurlijk in de voerbakboek met kat

Overweeg je om je kat rauw voer te geven? Lees dan eerst dit ‘Rauw voer’. Je vindt hier alles over het verteringsstelsel, essentiële voedingsstoffen en de voedingsnormen van een kat. Aan uitgebreide tabellen en schema’s voor verschillende soorten vlees geen tekort. Ook kant-en-klaar voer wordt uitgebreid besproken. Denk je dat voedselgerelateerde ziekten en vers vlees aan elkaar gerelateerd zijn? In dit boek leer je alles van A tot Z. 

Zo train je je kat

Wil je jouw kat verschillende kunstjes leren? Dan is dit ‘Zo train je een kat’ zeker een aanrader. Twee Engelse onderzoekers schreven dit handige boek over hoe jij jouw kat kan trainen. Trainen maakt niet alleen het baasje gelukkiger maar ook de kat zelf én je bouwt zo een hechte relatie op met jouw pluizenbol. In het boek vind je oefeningen en instructieve afbeeldingen. Je vindt er ook veel achtergrondinformatie over de kat en zijn gedrag. Zeker de moeite waard om eens te lezen.

Genoeg met al die informatieve boeken. Lees jij graag eens een boek om te ontspannen? Dan zijn deze 2 perfect voor jou! Uiteraard staat het kattenleven ook hierin centraal.

Nala’s Wereld

Een kat op wereldreis? Ja, het is echt zo! Het begon allemaal toen de Schot Dean Nicholson besloot om de wereld al fietsend te verkennen. Wanneer hij ongeveer 3 maanden onderweg is, bevindt hij zich op een zandweg in the middle of nowhere tussen Montenegro en Bosnië. Plots spot hij een kleine kitten, achtergelaten en helemaal alleen. Natuurlijk kan hij het schattige diertje niet aan haar lot overlaten en neemt hij haar mee naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Dean verzorgt haar tot ze weer op haar eigen pootjes kan staan, in die tijd zijn ze heel erg naar elkaar toegegroeid. Ben jij benieuwd hoe het verhaal afloopt? In Nala’s Wereld kom je alles te weten. Hij heeft trouwens ook het hele gebeuren gefilmd, de video ging zelfs viraal. Wil je op de hoogte blijven van dit ongelofelijke avontuur? Via zijn Instagram, YouTube of Facebook account, @1bike1world, weet je altijd waar hij is.  

Kat is koning

‘Kat is koning’ is een verzameling van meer dan vijftig mooie kattenverhalen. Veronique Puts heeft 5 jaar lang meeslepende, ontroerende en ook hilarische verhalen verzameld die je kan terugvinden in dit fantastische boek. Het ene moment kan je niet meer stoppen met lachen en het andere moment vloeien de tranen over je wangen. Het boek draait vooral om de immens grote liefde tussen kat en mens, mensen onderling en katten onderling. Blader zeker eens door deze klepper om unieke verhalen te ontdekken. 

Met deze 5 boeken heb je zeker leesplezier voor een aantal weken. Ontdek leuke verhalen, hilarische weetjes en informatieve tips.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • kittens ter adoptie aanbieden

  Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

  door op 9 augustus 2019 - 2 Reacties

  Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken.  Houd de kittens lang genoeg bij […]

 • Gratiskittens

  Opgepast voor oplichters! Let je mee op?

  door op 4 oktober 2018 - 0 Reacties

  Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij! Iedereen kan op deze website zoekertjes plaatsen. Helaas maken oplichters daar ook gebruik van. Oplichters bieden raskatten, zoals Perzische katten, ragdoll katten of Britse korthaar katten, zomaar gratis aan. Neem je contact op, dan zeggen ze dat de katten zich […]

 • royal canin voer

  Maak kans op een enorme voorraad Royal Canin

  door op 25 januari 2019 - 1 Reacties

  Is jouw kat een echte levensgenieter? Kattensnoepjes zijn lekker, maar om sterk en gezond te blijven is voeding op maat essentieel voor jouw pluizenbol. Royal Canin biedt de juiste voeding voor katten van alle leeftijden, die bovendien past bij de behoeften van jouw kat. Jij kan nu een jaar lang gratis voer winnen!

 • Kitten vaccineren, wanneer en welke inentingen zijn het belangrijkste?

  door op 12 maart 2020 - 0 Reacties

  Heb je een kitten gekocht? Dan is het absoluut noodzakelijk om je kitten te laten inenten tegen twee potentieel fatale ziekten (nies-en kattenziekte) bij de dierenarts. Eén enkele injectie is onvoldoende en daarom hebben kittens meerdere vaccinaties achter elkaar nodig. 

 • Kitten

  Word pleegouder voor een pasgeboren kitten

  door op 23 april 2018 - 4 Reacties

  Dierenasielen vangen de allerkleinste kittens zo goed mogelijk op. Maar kittens onder de 7 weken oud hebben veel verzorging nodig en moeten in een stressvrije omgeving opgevoed kunnen worden. Een asiel is echter niet altijd de perfecte omgeving en daarom gaan veel asielen op zoek naar pleeggezinnen die bereid zijn om de kittens (en hun […]