5 boeken over katten die je moet lezen

11 maart 2021 Nieuws

0 reacties

kat boek

Ben jij altijd op zoek naar leuke weetjes of verhalen over katten? Als grote kattenliefhebber kan je natuurlijk nooit genoeg weten over je kat. Je vindt niet alleen online maar ook offline een hoop informatie over oneindig veel onderwerpen. Hieronder vind je 5 informatieve maar ook leuke boeken boordevol weetjes terug.

Wat uw kat u vertelt

Vraag jij je ook wel eens af wat jouw kat nu juist bedoelt met al die miauwtjes? In dit boek vind je heel wat tips & tricks om kattengedrag te ontcijferen. Vicky Halls beschrijft boeiende gevallen uit haar privéleven en uit haar praktijk. Na het lezen van al deze informatie zal je ongetwijfeld weten wat je kat wil en waarom. Je kan de oorzaak van problemen achterhalen en ze verhelpen. 

Rauw voer – natuurlijk in de voerbakboek met kat

Overweeg je om je kat rauw voer te geven? Lees dan eerst dit ‘Rauw voer’. Je vindt hier alles over het verteringsstelsel, essentiële voedingsstoffen en de voedingsnormen van een kat. Aan uitgebreide tabellen en schema’s voor verschillende soorten vlees geen tekort. Ook kant-en-klaar voer wordt uitgebreid besproken. Denk je dat voedselgerelateerde ziekten en vers vlees aan elkaar gerelateerd zijn? In dit boek leer je alles van A tot Z. 

Zo train je je kat

Wil je jouw kat verschillende kunstjes leren? Dan is dit ‘Zo train je een kat’ zeker een aanrader. Twee Engelse onderzoekers schreven dit handige boek over hoe jij jouw kat kan trainen. Trainen maakt niet alleen het baasje gelukkiger maar ook de kat zelf én je bouwt zo een hechte relatie op met jouw pluizenbol. In het boek vind je oefeningen en instructieve afbeeldingen. Je vindt er ook veel achtergrondinformatie over de kat en zijn gedrag. Zeker de moeite waard om eens te lezen.

Genoeg met al die informatieve boeken. Lees jij graag eens een boek om te ontspannen? Dan zijn deze 2 perfect voor jou! Uiteraard staat het kattenleven ook hierin centraal.

Nala’s Wereld

Een kat op wereldreis? Ja, het is echt zo! Het begon allemaal toen de Schot Dean Nicholson besloot om de wereld al fietsend te verkennen. Wanneer hij ongeveer 3 maanden onderweg is, bevindt hij zich op een zandweg in the middle of nowhere tussen Montenegro en Bosnië. Plots spot hij een kleine kitten, achtergelaten en helemaal alleen. Natuurlijk kan hij het schattige diertje niet aan haar lot overlaten en neemt hij haar mee naar de dichtstbijzijnde dierenarts. Dean verzorgt haar tot ze weer op haar eigen pootjes kan staan, in die tijd zijn ze heel erg naar elkaar toegegroeid. Ben jij benieuwd hoe het verhaal afloopt? In Nala’s Wereld kom je alles te weten. Hij heeft trouwens ook het hele gebeuren gefilmd, de video ging zelfs viraal. Wil je op de hoogte blijven van dit ongelofelijke avontuur? Via zijn Instagram, YouTube of Facebook account, @1bike1world, weet je altijd waar hij is.  

Kat is koning

‘Kat is koning’ is een verzameling van meer dan vijftig mooie kattenverhalen. Veronique Puts heeft 5 jaar lang meeslepende, ontroerende en ook hilarische verhalen verzameld die je kan terugvinden in dit fantastische boek. Het ene moment kan je niet meer stoppen met lachen en het andere moment vloeien de tranen over je wangen. Het boek draait vooral om de immens grote liefde tussen kat en mens, mensen onderling en katten onderling. Blader zeker eens door deze klepper om unieke verhalen te ontdekken. 

Met deze 5 boeken heb je zeker leesplezier voor een aantal weken. Ontdek leuke verhalen, hilarische weetjes en informatieve tips.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • Royal Canin Kitten Voer

  Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

  door op 5 februari 2024 - 0 Reacties

  Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende […]

 • Kat slaapt in zijn mandje

  Top 5 cadeaus voor kattenliefhebbers

  door op 4 maart 2024 - 0 Reacties

  Een van je vriendinnen is jarig en je moet nog op zoek naar een cadeau. Voor jezelf kom je van alles tegen, maar je verlaat alle winkels zonder een geschikt cadeau voor haar. Dat is voor velen vast een herkenbare situatie. Wat veel zal helpen is als ze een kattenliefhebber is. In deze blog lichten […]