Dit zijn de allermooiste kattenrassen ter wereld

De allermooiste kattenrassen ter wereld

Mooi is natuurlijk een subjectieve term, voor iedereen is dit anders. Toch zijn er allerlei kattenrassen die door veel mensen gezien worden als de mooiste soorten ter wereld. Deze katten hebben natuurlijk goede looks, terwijl ze ook nog eens unieke eigenschappen hebben. Ook jij zou een kat van één van de onderstaande rassen kunnen kopen. Het is dan wel verstandig om een huisdierenverzekering af te sluiten, een raskat is namelijk niet goedkoop. Een kattenverzekering vergelijken is dan ook zeker slim, zo zorg je ervoor dat je tenminste niet te veel geld betaalt voor de polis als je één van de onderstaande kattenrassen koopt.

Perzische kat 

De Perzische kat is de belichaming van schoonheid. Een witte Perziër met heldere en schitterende koperen ogen en een volle en golvende vacht zonder enige vlekken van vergeling is daadwerkelijk beeldschoon. De Perzen werden in de 19e eeuw vooral in Engeland geprezen, wat het geval was door hun gedrongen bouw en lange vacht. Het waren dan ook verwende huisdieren. In de loop der tijd werd het ras door de fokkers verfijnd tot het type dat we op het moment kennen. De moderne Perzische katten hebben een welgevormd lichaam met zware botten, korte benen en massieve schouders. Het is niet voor niets dat een bepaald kattenvoermerk gebruik maakt van een Perzische kat in de reclames op televisie. 

 

Cornish Rex

De Cornish Rex mag dan wel op een balletdanser lijken door de rechte houding en de bogen, maar alsnog is het wel degelijk een kat. De fragiele elegantie maskeert bovendien een gespierd lichaam. Ook dit ras ziet er echt prachtig uit, onder andere doordat de kat constant in beweging lijkt te zijn. De vacht van de Cornish Rex is bovendien extreem zacht, het voelt een beetje als een konijn. Dit is natuurlijk ook top. Daarnaast zijn deze katten ook nog eens goede schootkatten, wat onder andere komt doordat ze een natuurlijke warmte over hun lichaam hebben. Het uiterlijk van de Cornish Rex is bovendien zeer charmant, wat onder andere komt door de grote oren, ovale ogen en hoge jukbeenderen. De prominente neus speelt hier ook zeker een rol in. 

 

Maine Coon

Ben je op zoek naar een grote kat? De Maine Coon is dan zeker een aanrader. Dit dier lijkt niet alleen groot door die prachtige donzige vacht, ze kunnen ook echt groot zijn. Zo kunnen mannetjes van deze ras zelfs meer dan 20 kilo worden. Maine Coons hebben een rechthoekige lichaamsvorm en een zeer volle staart, wat natuurlijk heel mooi is. Deze schoonheid is ook nog eens functioneel, wat komt door zijn geschiedenis als een New England schuurkat. Zijn vacht combineert namelijk draperende en ruige beschermharen om regen en sneeuw af te weren en een ondervacht van zachte en dichte zonharen. Hierdoor zijn ze bestand tegen de schuren. Ondertussen zijn Main Coons verkrijgbaar in maar liefst meer dan 70 verschillende kleuren. 

 

Birmaan

Een Birmaan is een zijdezachte kat, terwijl het dier je ook nog eens zal betoveren door die helderblauwe ogen. De ogen van de Birmaan zijn dus prachtig, maar dat geldt ook zeker voor de vacht. De kat heeft niet hele lange haren, maar ze zijn wel heerlijk zacht en mooi. Veel mensen noemen de vacht van de Birmaan zelfs zachter dan een kasjmier trui. De haren hebben één lengte, al is de halskraag een beetje langer. De staart van dit ras is juist heel donzig en weelderig. De Birmanen worden wit geboren, later krijgen ze hun kleurpunttinten. Traditionele kleuren van de Birmaan zijn onder andere blauw, lila en chocolade, maar tegenwoordig worden onder meer rode en crèmekleurige punten ook geaccepteerd. 

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • kittens ter adoptie aanbieden

  Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

  door op 9 augustus 2019 - 2 Reacties

  Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken.  Houd de kittens lang genoeg bij […]

 • Gratiskittens

  Opgepast voor oplichters! Let je mee op?

  door op 4 oktober 2018 - 0 Reacties

  Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij! Iedereen kan op deze website zoekertjes plaatsen. Helaas maken oplichters daar ook gebruik van. Oplichters bieden raskatten, zoals Perzische katten, ragdoll katten of Britse korthaar katten, zomaar gratis aan. Neem je contact op, dan zeggen ze dat de katten zich […]

 • royal canin voer

  Maak kans op een enorme voorraad Royal Canin

  door op 25 januari 2019 - 1 Reacties

  Is jouw kat een echte levensgenieter? Kattensnoepjes zijn lekker, maar om sterk en gezond te blijven is voeding op maat essentieel voor jouw pluizenbol. Royal Canin biedt de juiste voeding voor katten van alle leeftijden, die bovendien past bij de behoeften van jouw kat. Jij kan nu een jaar lang gratis voer winnen!

 • Kitten vaccineren, wanneer en welke inentingen zijn het belangrijkste?

  door op 12 maart 2020 - 0 Reacties

  Heb je een kitten gekocht? Dan is het absoluut noodzakelijk om je kitten te laten inenten tegen twee potentieel fatale ziekten (nies-en kattenziekte) bij de dierenarts. Eén enkele injectie is onvoldoende en daarom hebben kittens meerdere vaccinaties achter elkaar nodig. 

 • Kitten

  Word pleegouder voor een pasgeboren kitten

  door op 23 april 2018 - 4 Reacties

  Dierenasielen vangen de allerkleinste kittens zo goed mogelijk op. Maar kittens onder de 7 weken oud hebben veel verzorging nodig en moeten in een stressvrije omgeving opgevoed kunnen worden. Een asiel is echter niet altijd de perfecte omgeving en daarom gaan veel asielen op zoek naar pleeggezinnen die bereid zijn om de kittens (en hun […]