Asielen in Brussel

Op deze pagina vind je een duidelijk en compleet overzicht van alle dierenasielen in Brussel. Heb je een dier gevonden, kun je niet meer voor je huisdier zorgen of ben je op zoek naar een huisdier uit het asiel, bekijk dan alle dierenasiels bij jou in de buurt.

Een huisdier adopteren

Jaarlijks komen er helaas nog steeds duizenden honden, katten maar ook knaagdieren in een dierenopvang terecht. Al deze dieren verdienen een nieuw huisje. Wil jij een nieuwe kat of hond aanschaffen, neem dan eerst eens een kijkje bij een dierenasiel bij jou in de buurt. Zo vind je in Brussel verschillende plekken waar huisdieren worden opgevangen.

Het is natuurlijk altijd goed nieuws als een dier uit het asiel een nieuw huisje krijgt, maar de aanschaf van een huisdier mag nooit impulsief gebeuren. Een hond of kat heb je namelijk niet voor even, maar voor de rest van zijn leven.

Hond of kat adopteren

Leuk! Je gaat een hond of kat adopteren. Maar voordat het zo ver is, is het verstandig om rekening te houden met een aantal dingen. Een huisdier is namelijk een grote verantwoordelijkheid en brengt de nodige tijd en kosten met zich mee.

Zo moet een hond drie keer per dag uitgelaten worden en heeft veel aandacht nodig. Ook kunnen niet alle honden goed met kinderen. Misschien is dat nu nog geen probleem, maar hou hier wel alvast rekening mee. Je kan een hond niet te vaak alleen laten. Een kat hoeft misschien niet 3 keer per dag uitgelaten te worden, maar heeft wel de dagelijks zorg nodig. Naast voer en drinkwater, moet je ook rekening houden met onderhoud van de vacht, nagels en het gebit.

Probeer bij je keuze niet te veel te kijken naar het uiterlijk van het dier, maar bedenk naar welk type huisdier je op zoek bent. Ben je vaak van huis weg, dan is het bijvoorbeeld niet verstandig om een kat of hond te nemen die niet lang alleen kan blijven. Laat je daarom altijd goed voorlichten door het dierenasiel in Brussel.

Overzicht dierenasielen Brussel

Ben je op zoek naar een huisdier uit het dierenasiel in Brussel of wil je graag in contact komen een asiel in de buurt van Brussel, bekijk dan het overzicht Dierenasiels Brussels.


Help Animals (alleen plaatsing in Belgie)

Bollinckxstraat 203
1070 Brussel
Brussel

Het Blauwe Kruis Asiel van Vorst

Zijdeweverijstraat 170
1190 Vorst
Brussel

Srpa Veeweyde

Itterbeekselaan 600
1070 Anderlecht
Brussel