Asielen in Antwerpen

Iedere jaar komen er honderden katten, honden en knaagdieren in de dierenasiels van Antwerpen terecht. Deze dieren verdienen natuurlijk een liefdevol huisje. Ben jij van plan om een kat of hond aan te schaffen, neem dan eens een kijkje bij de dierenasiels in Antwerpen.

Een huisdier uit het asiel

Wat ontzettend goed! Je gaat een hond of kat adopteren uit het dierenasiel. Dat kunnen wij alleen maar toejuichen. Toch zijn er wat dingen waar je rekening moet houden. Een huisdier heb je niet voor even, maar voor het leven. Een huisdier heeft veel invloed op je leven en is een flinke verantwoordelijkheid. Het is dan altijd om vooraf goed te kijken of een dier wel bij je huidige situatie past.

Een hond en een kat brengen veel tijd en kosten met zich mee. Zo zal je een hond drie keer per dag moeten uitlaten en heeft ook een kat de nodige verzorging nodig. Bovendien kunnen sommige dieren uit het asiel vooral in het begin wat extra zorg nodig hebben. Plotseling een hele dag wegblijven, zal niet meer zo makkelijk gaan dan voorheen. Een dier is een grote verantwoordelijkheid.

Overzicht dierenasiels Antwerpen

In Antwerpen kun je terecht bij verschillende dierenasiels. Of je nu een huisdier wilt adopteren uit het asiel of niet meer in staat bent om voor je huisdier te zorgen, wij hebben alle dierenasiels voor je verzameld en overzichtelijk in kaart gebracht.


Harten-Diefjes

Bruggestraat
2240 Zandhoven

Dierenasiel Schoten

Sluizenstraat 119
2900 Schoten

Het Dierenthuisje

Rendersvensedijk 4
2440 Geel

’t Poezennestje

Roerdomplei 32
2950 Kapellen