Asielen Genk

Ben je niet meer in staat om voor je huisdier te zorgen? Of denk je er juist over na om een kat of hond uit het asiel te adopteren? Op deze pagina Dierenasiels Genk vind je alle dierenopvangcentra bij jou in de buurt.

Een hond of kat aanschaffen

Wat een goed nieuws! Je gaat een hond of kat adopteren. Toch is het verstandig om vooraf alvast rekening te houden met een aantal zaken. Een hond of kat is namelijk een grote verantwoordelijkheid en heb je voor het leven.

Wist je dat een hond drie keer per dag uitgelaten moet worden en dat niet alle honden geschikt zijn bij kleine kinderen. Misschien is dat nu nog geen probleem, maar hoe zit het in de toekomst? Een hond kan soms wel 15 jaar oud worden. Misschien wil je in de toekomst graag kinderen of heb je straks een drukke baan waar je dagelijks tot laat aan het werk bent. En misschien hoef je met een kat niet dagelijks te wandelen, maar ook een kat vraagt veel aandacht en zorg.

Als je uiteindelijk een huisdier wilt uitzoeken, kijk dan niet alleen naar het uiterlijk. Bedenk vooral naar welk type huisdier je op zoek bent. Wil ej een hond die graag knuffelt of één waar je lange wandelingen mee kunt maken. Laat je altijd goed informeren door het dierenasiel in Genk.

Overzicht dierenasiels Genk

In Genk vind je verschillende dierenopvangcentra. Of je nu een nieuw huisje zoekt voor jouw hond of kat of een huisdier wilt adopteren, wij hebben alle dierenasiels in de omgeving Genk voor je verzameld en in kaart gebracht.


Dierenasiel Genk vzw

Europalaan 13

3600 Genk

+32 89 35 70 09