Altijd weten waar je kat is? Dat kan met een GPS tracker

outdoor kat

Gaat jouw kat graag op avontuur? Of verdwijnt hij soms voor een aantal uren? Met een GPS tracker kan je op elk moment van de dag zien waar jouw vriend uithangt. Sommige katten lopen enkel in de buurt rond. Voor andere is een uitstapje meer dan dat, ze zijn veel langer weg en gaan ook veel verder. Katten hebben een jachtinstinct, het is normaal dat ze af en toe een grote afstand afleggen. Ben jij bezorgd over jouw kat? Of wil je weten waar hij de hele dag is? Dan is een GPS tracker iets voor jou! Er zijn wel heel wat zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tracker. 

GPS tracker kopen? Hier moet je op letten

Katten zijn maar kleine wezentjes, ze kunnen niet de hele dag rondlopen met een zwaar bandje rond hun hals. Bekijk dus zorgvuldig hoeveel de GPS tracker weegt. Vraag desnoods advies aan de dierenarts zodat je perfect weet welk gewicht jouw kat kan dragen. Daarnaast hebben de afmetingen van de tracker een grote invloed op de beweeglijkheid van het dier. Zorg ervoor dat jouw geliefde pluizenbol geen hinder ondervindt. Niet alle katten zijn het gewend om een halsbandje te dragen, koop eerst een simpele halsband voor jouw huisdier. Eens dit normaal aanvoelt, doe je de GPS tracker aan. Ga tot slot na wat de batterijduur is en tot welke afstand het kan rapporteren. Het zou vervelend zijn als jouw kat toch van de radar verdwijnt doordat een van deze twee niet voldoende is.

Geweldige voordelenbuiten kat

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het gebruiken van een GPS tracker. Is jouw kat soms dagenlang van huis weg? Met een tracker moet je niet langer in spanning afwachten tot jouw huisdiertje thuiskomt. Je kan met een gerust hart je kat in realtime volgen, je weet dus perfect op elk moment waar jouw diertje zich bevindt. Een ander voordeel: je kan een safe zone creëren. Dit wil zeggen dat je een virtueel hek kan aanmaken. Als jouw kat daarbuiten gaat, krijg je via de app een melding. Ook wordt bij veel trackers de geschiedenis opgeslagen. Zo kan je de afgelegde route van de laatste 24 uur bekijken. Zit jouw kat in iemand anders zijn tuin? Of is hij degene die steeds de vuilbak van de buren overhoop haalt? Je komt het allemaal te weten.

Een aantal nadelen

Helaas zijn er ook een paar nadelen verbonden aan het gebruik van een GPS tracker. Voor katten kan zo’n tracker zwaar zijn om de nek. Als je een te zware halsband koopt, kan het zelfs blijvende schade veroorzaken. Daarnaast kruipen katten vaak door de kleinste openingen en zitten ze op plaatsen waar je het niet verwacht. Met een te grote tracker kunnen ze vast komen te zitten. Koop er dus een waarvan het slot gemakkelijk opengaat zodat jouw kat zelf kan ontsnappen indien nodig. Hou er ook rekening mee dat de batterijen slechts enkele dagen mee gaan. Denk er dus aan dat je deze na 3 of 4 dagen zal moeten opladen.

Ben je van plan om een GPS tracker aan te schaffen? Vergelijk dan verschillende merken zodat je er de beste voor jouw kat uitkiest. Met een druk op de knop weet je altijd waar jouw kat is en heeft deze geen geheimen meer voor jou.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

 • kittens ter adoptie aanbieden

  Kittens ter adoptie aanbieden? Dit moet je weten!

  door op 9 augustus 2019 - 2 Reacties

  Heeft jouw kat net een nestje kittens gekregen? Die kleine pluizenbolletjes zijn vast en zeker heel schattig, maar je kan ze niet allemaal houden. Je kan ze dan weggeven aan familieleden en vrienden of ter adoptie aanbieden. Natuurlijk zijn er wel een aantal belangrijke zaken waaraan je moet denken.  Houd de kittens lang genoeg bij […]

 • Gratiskittens

  Opgepast voor oplichters! Let je mee op?

  door op 4 oktober 2018 - 0 Reacties

  Een raskat die zomaar gratis weggegeven wordt? Ga er niet op in! Het is oplichterij! Iedereen kan op deze website zoekertjes plaatsen. Helaas maken oplichters daar ook gebruik van. Oplichters bieden raskatten, zoals Perzische katten, ragdoll katten of Britse korthaar katten, zomaar gratis aan. Neem je contact op, dan zeggen ze dat de katten zich […]

 • Gratis Kittens en Katjes

   Tips voor het kiezen van een kitten

  door op 17 mei 2022 - 0 Reacties

  Je hebt besloten om een ​​nieuwe kat aan je familie toe te voegen dan raden we online een kattenverzekering afsluiten zeker aan. Voordat je dit kunt doen, moet je echter eerst op zoek gaan naar ideale kandidaten. Maar als je het nest gaat bekijken, zijn ze allemaal zo schattig! Hoe moet je er maar één […]