Altijd weten waar je kat is? Dat kan met een GPS tracker

outdoor kat

Gaat jouw kat graag op avontuur? Of verdwijnt hij soms voor een aantal uren? Met een GPS tracker kan je op elk moment van de dag zien waar jouw vriend uithangt. Sommige katten lopen enkel in de buurt rond. Voor andere is een uitstapje meer dan dat, ze zijn veel langer weg en gaan ook veel verder. Katten hebben een jachtinstinct, het is normaal dat ze af en toe een grote afstand afleggen. Ben jij bezorgd over jouw kat? Of wil je weten waar hij de hele dag is? Dan is een GPS tracker iets voor jou! Er zijn wel heel wat zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tracker. 

GPS tracker kopen? Hier moet je op letten

Katten zijn maar kleine wezentjes, ze kunnen niet de hele dag rondlopen met een zwaar bandje rond hun hals. Bekijk dus zorgvuldig hoeveel de GPS tracker weegt. Vraag desnoods advies aan de dierenarts zodat je perfect weet welk gewicht jouw kat kan dragen. Daarnaast hebben de afmetingen van de tracker een grote invloed op de beweeglijkheid van het dier. Zorg ervoor dat jouw geliefde pluizenbol geen hinder ondervindt. Niet alle katten zijn het gewend om een halsbandje te dragen, koop eerst een simpele halsband voor jouw huisdier. Eens dit normaal aanvoelt, doe je de GPS tracker aan. Ga tot slot na wat de batterijduur is en tot welke afstand het kan rapporteren. Het zou vervelend zijn als jouw kat toch van de radar verdwijnt doordat een van deze twee niet voldoende is.

Geweldige voordelenbuiten kat

Er zijn heel wat voordelen verbonden aan het gebruiken van een GPS tracker. Is jouw kat soms dagenlang van huis weg? Met een tracker moet je niet langer in spanning afwachten tot jouw huisdiertje thuiskomt. Je kan met een gerust hart je kat in realtime volgen, je weet dus perfect op elk moment waar jouw diertje zich bevindt. Een ander voordeel: je kan een safe zone creëren. Dit wil zeggen dat je een virtueel hek kan aanmaken. Als jouw kat daarbuiten gaat, krijg je via de app een melding. Ook wordt bij veel trackers de geschiedenis opgeslagen. Zo kan je de afgelegde route van de laatste 24 uur bekijken. Zit jouw kat in iemand anders zijn tuin? Of is hij degene die steeds de vuilbak van de buren overhoop haalt? Je komt het allemaal te weten.

Een aantal nadelen

Helaas zijn er ook een paar nadelen verbonden aan het gebruik van een GPS tracker. Voor katten kan zo’n tracker zwaar zijn om de nek. Als je een te zware halsband koopt, kan het zelfs blijvende schade veroorzaken. Daarnaast kruipen katten vaak door de kleinste openingen en zitten ze op plaatsen waar je het niet verwacht. Met een te grote tracker kunnen ze vast komen te zitten. Koop er dus een waarvan het slot gemakkelijk opengaat zodat jouw kat zelf kan ontsnappen indien nodig. Hou er ook rekening mee dat de batterijen slechts enkele dagen mee gaan. Denk er dus aan dat je deze na 3 of 4 dagen zal moeten opladen.

Ben je van plan om een GPS tracker aan te schaffen? Vergelijk dan verschillende merken zodat je er de beste voor jouw kat uitkiest. Met een druk op de knop weet je altijd waar jouw kat is en heeft deze geen geheimen meer voor jou.

  

Geef een reactie

Je moet ongelogd zijn om te reageren.

  • Royal Canin Kitten Voer

    Alles wat je moet weten over het voeren van je kat

    door op 5 februari 2024 - 0 Reacties

    Het nemen van een kitten komt met een hoop gezelligheid en beweging in huis. De hele dag loopt er een klein beestje rond dat met je wil spelen. Die moet je natuurlijk wel de juiste voeding geven. Wist je dat dit voor elke leeftijd anders is? Een kitten blijft niet altijd klein en heeft veranderende […]